Kikärtssallad med spetskål och polkagrisrödbetor

30 minuter
330 kcal

Den här härliga salladen med kikärter, granatäpple och krämig avokadodip håller dig mätt riktigt länge.

Kikärtssallad med spetskål och polkagrisrödbetor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g kokta kikärtor
  • 1⅓ tsk rapsolja (till stekning)
  • Lite havssalt
  • 50 g finskuren spetskål
  • 80 g körsbärstomater
  • ½ tunt skivad polkagrisrödbeta
  • ½ granatäpple (kärnorna)
  • ½ rödlök

Avokadodip

  • 1 liten avokado
  • 2 msk basilika
  • 20 g liten rödlök
  • 1 kvisttomat
  • ½ fett vitlök
  • 2 nypa cayennepeppar
  • 1 dadel
  • 2 msk citronsaft + skal
  • 2 Strö havssalt

Så gör du

  • Stek kikärtorna i en panna, tills de är gyllene och strö lite havssalt över.
  • Lägg därefter alla ingredienserna till dippen i en matberedare, och blanda dem.
  • Rengör grönsakerna, och skär dem i mindre bitar. Kärna ur dadeln.
  • Lägg till sist avokadodippen i botten av glaset, och lägg därefter de övriga ingredienserna i lager på lager ovanpå.