Nyttiga recept Lunch Kikärtssal... Kikärtssallad med spetskål och polkagrisrödbetor 30 minuter 330 kcal Den här härliga salladen med kikärter, granatäpple och krämig avokadodip håller dig mätt riktigt länge. Av I FORM-redaktionen 6 maj 2013 Kikärtssallad med spetskål och polkagrisrödbetor Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 200 g kokta kikärtor 1⅓ tsk rapsolja (till stekning) Lite havssalt 50 g finskuren spetskål 80 g körsbärstomater ½ tunt skivad polkagrisrödbeta ½ granatäpple (kärnorna) ½ rödlök Avokadodip 1 liten avokado 2 msk basilika 20 g liten rödlök 1 kvisttomat ½ fett vitlök 2 nypa cayennepeppar 1 dadel 2 msk citronsaft + skal 2 Strö havssalt Så gör du Stek kikärtorna i en panna, tills de är gyllene och strö lite havssalt över. Lägg därefter alla ingredienserna till dippen i en matberedare, och blanda dem. Rengör grönsakerna, och skär dem i mindre bitar. Kärna ur dadeln. Lägg till sist avokadodippen i botten av glaset, och lägg därefter de övriga ingredienserna i lager på lager ovanpå. KikärterTomatSpetskålSallad