Läs också

4 supersallader

Kikärtssallad med spetskål och polkagrisrödbetor

Den här härliga salladen med kikärter, granatäpple och krämig avokadodip håller dig mätt riktigt länge.

Kikärtssallad med spetskål och polkagrisrödbetor

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 20 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

100 g kokta kikärtor

2/3 tsk rapsolja (till stekning)

Lite havssalt

25 g finskuren spetskål

40 g körsbärstomater

¼ tunt skivad polkagrisrödbeta

¼ granatäpple (kärnorna)

¼ rödlök

Avokadodip

½ liten avokado

1 msk basilika

⅛ liten rödlök

½ kvisttomat

¼ fett vitlök

1 nypa cayennepeppar

½ dadel

1 msk citronsaft + skal

1 strö havssalt

Så gör du

  • Stek kikärtorna i en panna, tills de är gyllene och strö lite havssalt över.
  • Lägg därefter alla ingredienserna till dippen i en matberedare, och blanda dem.
  • Rengör grönsakerna, och skär dem i mindre bitar. Kärna ur dadeln.
  • Lägg till sist avokadodippen i botten av glaset, och lägg därefter de övriga ingredienserna i lager på lager ovanpå.

näringsinnehåll per person

Protein: 8,7 g

Fett: 15 g

Kolhydrat: 43 g

Kostfiber: 4,6 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar