Kikärtssallad med spetskål och polkagrisrödbetor

30 minuter
330 kcal

Den här härliga salladen med kikärter, granatäpple och krämig avokadodip håller dig mätt riktigt länge.

Kikärtssallad med spetskål och polkagrisrödbetor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g kokta kikärtor
  • 1⅓ tsk rapsolja (till stekning)
  • Lite havssalt
  • 50 g finskuren spetskål
  • 80 g körsbärstomater
  • ½ tunt skivad polkagrisrödbeta
  • ½ granatäpple (kärnorna)
  • ½ rödlök

Avokadodip

  • 1 liten avokado
  • 2 msk basilika
  • 20 g liten rödlök
  • 1 kvisttomat
  • ½ fett vitlök
  • 2 nypa cayennepeppar
  • 1 dadel
  • 2 msk citronsaft + skal
  • 2 Strö havssalt

Så gör du

  • Stek kikärtorna i en panna, tills de är gyllene och strö lite havssalt över.
  • Lägg därefter alla ingredienserna till dippen i en matberedare, och blanda dem.
  • Rengör grönsakerna, och skär dem i mindre bitar. Kärna ur dadeln.
  • Lägg till sist avokadodippen i botten av glaset, och lägg därefter de övriga ingredienserna i lager på lager ovanpå.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background