Tallrik med smörgås.

Rågbröd med lax, äppel- och pepparrotskräm

Rågbrödsmörgåsar behöver inte vara ett tråkigt alternativ till kvällsmat. Se här hur du piffar upp dina mackor.

Rågbröd med lax, äppel- och pepparrotskräm

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

INGREDIENSER

4 skivor rågbröd à 50 g

1 hjärtsallad

200 g rökt lax

2 dl kvarg

2 tsk pepparrot, finriven

Lite pressad citron

Vitlök, finriven/pressad

1 syrligt äpple

Havssalt

Svartpeppar

2 stjälkar persilja, bredbladig

Så gör du goda rågbrödsmörgåsar

  • Servera rågbrödskivorna med sallad och lax på två tallrikar.
  • Rör ihop kvarg med pepparrot, lite citronsaft och vitlök.
  • Skär äpplet i mycket fina tärningar och blanda ner i krämen.
  • Smaka av med salt, peppar, vitlök och citronsaft.
  • Hacka persiljan grovt och vänd ner i krämen som serveras på laxen.

Rågbröd som går snabbt!

Gör det enkelt för dig själv på stressiga dagar och servera rågbrödmackor. Gärna med ett gott fiskpålägg.

LÄS OCKSA: Allt du behöver veta om stenbitsrom

Näringsinnehåll per person:

Energi: 492 kcal

Protein: 40,4 g

Fett: 10,6 g

Kolhydrat: 64,2 g

Kostfiber: 11,2 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar