Rågbröd med lax, äppel- och pepparrotskräm
2 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 10 minuter
INGREDIENSER
4 skivor rågbröd à 50 g
1 hjärtsallad
200 g rökt lax
2 dl kvarg
2 tsk pepparrot, finriven
Lite pressad citron
Vitlök, finriven/pressad
1 syrligt äpple
Havssalt
Svartpeppar
2 stjälkar persilja, bredbladig
Så gör du goda rågbrödsmörgåsar
- Servera rågbrödskivorna med sallad och lax på två tallrikar.
- Rör ihop kvarg med pepparrot, lite citronsaft och vitlök.
- Skär äpplet i mycket fina tärningar och blanda ner i krämen.
- Smaka av med salt, peppar, vitlök och citronsaft.
- Hacka persiljan grovt och vänd ner i krämen som serveras på laxen.
Rågbröd som går snabbt!
Gör det enkelt för dig själv på stressiga dagar och servera rågbrödmackor. Gärna med ett gott fiskpålägg.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 492 kcal
Protein: 40,4 g
Fett: 10,6 g
Kolhydrat: 64,2 g
Kostfiber: 11,2 g