Rågbröd med lax, äppel- och pepparrotskräm

492 kcal

Rågbrödsmörgåsar behöver inte vara ett tråkigt alternativ till kvällsmat. Se här hur du piffar upp dina mackor.

Tallrik med smörgås.

Rågbröd med lax, äppel- och pepparrotskräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 4 skivor rågbröd à 50 g
  • 1 hjärtsallad
  • 200 g rökt lax
  • 2 dl kvarg
  • 2 tsk pepparrot, finriven
  • Lite pressad citron
  • Vitlök, finriven/pressad
  • 1 syrligt äpple
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • 2 stjälkar persilja, bredbladig

Så gör du goda rågbrödsmörgåsar

  • Servera rågbrödskivorna med sallad och lax på två tallrikar.

  • Rör ihop kvarg med pepparrot, lite citronsaft och vitlök.

  • Skär äpplet i mycket fina tärningar och blanda ner i krämen.

  • Smaka av med salt, peppar, vitlök och citronsaft.

  • Hacka persiljan grovt och vänd ner i krämen som serveras på laxen.

Rågbröd som går snabbt!

Gör det enkelt för dig själv på stressiga dagar och servera rågbrödmackor. Gärna med ett gott fiskpålägg.

LÄS OCKSA: Allt du behöver veta om stenbitsrom