Squash-banan-muffins

40 minuter
169 kcal

Läckra dessertmuffins som passar perfekt ihop med lite frukt.

Squash-banan-muffins

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • ¼ mycket mogen banan
  • ½ ägg
  • ¼ tsk stevia
  • ¼ tsk vanilj
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk kardemumma
  • ¼ tsk ingefära
  • ¼ dl rapsolja
  • ¼ squash
  • ½ dl fullkornsrismjöl
  • ¼ dl mandlar
  • ½ msk frystorkade blåbär eller 50 g torkade aprikoser

Så gör du

  • Mosa bananen och riv squashen fint på rivjärn och pressa ur vätskan.

  • Tillsätt äggen och vispa ihop allt i en 1 minut.

  • Häll i resterande ingredienser och blanda ihop till en jämn smet.

  • Fördela smeten i 10 muffinsformar, och grädda i 180 grader i 25 minuter.