Squash-banan-muffins

Läckra dessertmuffins som passar perfekt ihop med lite frukt.

Squash-banan-muffins

10 st

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Tid totalt: 40 minuter

INGREDIENSER

1 mycket mogen banan

3 ägg

1 tsk stevia

½ tsk vanilj

2 tsk kanel

2 tsk kardemumma

¼ tsk ingefära

1 dl rapsolja

1 squash

3 dl fullkornsrismjöl

1 dl mandlar

3 msk frystorkade blåbär eller 50 g torkade aprikoser

Så gör du

  • Mosa bananen och riv squashen fint på rivjärn och pressa ur vätskan.
  • Tillsätt äggen och vispa ihop allt i en 1 minut.
  • Häll i resterande ingredienser och blanda ihop till en jämn smet.
  • Fördela smeten i 10 muffinsformar, och grädda i 180 grader i 25 minuter.

näringsinnehåll per person

Energi: 169 kcal

Protein: 4,4 g

Fett: 13,5 g

Kolhydrat: 8,4 g

Kostfiber: 1,5 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar