Njut av chokladmuffins med färsk frukt, chokladkräm och björnbärssås.

Söta chokladmuffins

Dessa goda chokladmuffins gör det enkelt att avrunda en läcker middag med elegans och stil.

4 februari 2014 av I FORM

Ingredienser till 14 st

1½ dl olivolja
3 msk akaciahonung
70 g mörk choklad, hackad
270 g finriven rödbeta
3 ägg
100 g bovetemjöl
100 g mandelmjöl
5 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk flytande stevia
½ tsk vaniljpulver
1 nypa havssalt


Chokladsås till 2 muffins

20 g mörk choklad, 70 %


Björnbärssås till 2 muffins

100 g björnbär
1 msk skyr
Rivet skal av ca ¼ ekologisk citron
1 nypa vaniljpulver

Tillbehör till 2 muffins

75 g blandad frukt, t ex björnbär, mango och vinbär.


Gör så här

Muffins

  • Värm oljan, ta bort den från värmen och blanda i honung, hackad choklad och riven rödbeta. Rör om. Vispa äggen och häll ner oljeblandningen i äggen.
  • Blanda alla torra ingredienser tillsammans med stevia. Blanda det torra med äggsmeten och vispa ihop allt.
  • Häll smeten i 14 muffinsformar och grädda i varmluftsugn på 160 grader i ca 20 minuter.


Chokladsås

  • Smält chokladen i vattenbad tills den är helt flytande.

Sås

  • Mosa björnbären och rör i citronskal, skyr och vaniljpulver.
  • Servera två muffins med två sorters sås och färsk frukt.

Är du jämt sötsugen? Få fler recept på nyttiga kakor här.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar