Njut av chokladmuffins med färsk frukt, chokladkräm och björnbärssås.

Söta chokladmuffins

Dessa goda chokladmuffins gör det enkelt att avrunda en läcker middag med elegans och stil.

4 februari 2014 av I FORM

Ingredienser till 14 st

1½ dl olivolja
3 msk akaciahonung
70 g mörk choklad, hackad
270 g finriven rödbeta
3 ägg
100 g bovetemjöl
100 g mandelmjöl
5 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk flytande stevia
½ tsk vaniljpulver
1 nypa havssalt


Chokladsås till 2 muffins

20 g mörk choklad, 70 %


Björnbärssås till 2 muffins

100 g björnbär
1 msk skyr
Rivet skal av ca ¼ ekologisk citron
1 nypa vaniljpulver

Tillbehör till 2 muffins

75 g blandad frukt, t ex björnbär, mango och vinbär.


Gör så här

Muffins

  • Värm oljan, ta bort den från värmen och blanda i honung, hackad choklad och riven rödbeta. Rör om. Vispa äggen och häll ner oljeblandningen i äggen.
  • Blanda alla torra ingredienser tillsammans med stevia. Blanda det torra med äggsmeten och vispa ihop allt.
  • Häll smeten i 14 muffinsformar och grädda i varmluftsugn på 160 grader i ca 20 minuter.


Chokladsås

  • Smält chokladen i vattenbad tills den är helt flytande.

Sås

  • Mosa björnbären och rör i citronskal, skyr och vaniljpulver.
  • Servera två muffins med två sorters sås och färsk frukt.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar