Söta chokladmuffins

30 minuter
315 kcal

Dessa goda chokladmuffins gör det enkelt att avrunda en läcker middag med elegans och stil.

Njut av chokladmuffins med färsk frukt, chokladkräm och björnbärssås.

Söta chokladmuffins

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • 21 ml olivolja
  • ½ msk akaciahonung
  • 10 g mörk choklad, hackad
  • 38 g finriven rödbeta
  • ½ ägg
  • 14 g bovetemjöl
  • 14 g mandelmjöl
  • ¾ msk kakao
  • ¼ tsk bakpulver
  • ¼ tsk flytande stevia
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ nypa havssalt

Chokladsås till 2 muffins

  • 2¾ g mörk choklad, 70 %

Björnbärssås till 2 muffins

  • 14 g björnbär
  • ¼ msk skyr
  • Rivet skal av ca ¼ ekologisk citron
  • ¼ nypa vaniljpulver

Tillbehör till 2 muffins

  • 10¾ g blandad frukt, t ex björnbär, mango och vinbär.

Gör så här

  • Värm oljan, ta bort den från värmen och blanda i honung, hackad choklad och riven rödbeta. Rör om. Vispa äggen och häll ner oljeblandningen i äggen.

  • Blanda alla torra ingredienser tillsammans med stevia. Blanda det torra med äggsmeten och vispa ihop allt.

  • Häll smeten i 14 muffinsformar och grädda i varmluftsugn på 160 grader i ca 20 minuter.

Chokladsås

  • Smält chokladen i vattenbad tills den är helt flytande.

Sås

  • Mosa björnbären och rör i citronskal, skyr och vaniljpulver.

  • Servera två muffins med två sorters sås och färsk frukt.

Är du jämt sötsugen? Få fler recept på nyttiga kakor här.