Jultårta med vit choklad
Avsluta julbordet med stil! Servera en kryddig julkaka med polenta och vit choklad.
Avsluta julbordet med stil! Servera en kryddig julkaka med polenta och vit choklad.
Slipp stress och röda kinder i jul och bjud över dina gäster på ett nyttigt julbord istället.
Vispa ägg och socker till skum med vaniljfröna.
Blanda polenta och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten.
Riv citronskalet och blanda ner det i smeten tillsammans med ingefära, vaniljfrön och olja.
Häll smeten i en form med löstagbar botten (cirka 21 cm i diameter) klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan i 40 minuter i 190 grader. Prova att sticka med en tandpetare i kakan. Fäster smeten på tandpetaren ska kakan vara inne fem minuter till.
Smält chokladen i ett vattenbad och häll den över den avsvalnade kakan. Lägg tranbären i den mjuka chokladen och låt chokladen stelna.