Slipp stress och röda kinder i jul och bjud över dina gäster på ett nyttigt julbord istället.

Jultårta med vit choklad

Avsluta julbordet med stil! Servera en kryddig julkaka med polenta och vit choklad.

17 november 2014 av I FORM

Jultårta

8 personer

4 ägg
200 g ljust rörsocker
1 vaniljstång
150 g polenta
2 tsk bakpulver
1 ekologisk citron
1 ekologisk lime
1 ekologisk apelsin
1 tsk finriven ingefära
50 ml extra jungfruolja
50 ml kallpressad rapsolja
50 ml nötolja: hasselnötsolja, mandelolja eller valnötsolja (dessa totalt 150 ml olja kan också vara samma olja)
100 g vit choklad
En näve färska (eller torkade) tranbär


Så gör du

  • Vispa ägg och socker till skum med vaniljfröna.
  • Blanda polenta och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten.
  • Riv citronskalet och blanda ner det i smeten tillsammans med ingefära, vaniljfrön och olja.
  • Häll smeten i en form med löstagbar botten (cirka 21 cm i diameter) klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda kakan i 40 minuter i 190 grader. Prova att sticka med en tandpetare i kakan. Fäster smeten på tandpetaren ska kakan vara inne fem minuter till.
  • Smält chokladen i ett vattenbad och häll den över den avsvalnade kakan. Lägg tranbären i den mjuka chokladen och låt chokladen stelna.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar