Havregryns-cookies med jordnötter

30 minuter
189 kcal

Jordnötter gör dessa sockerfria kakor extra speciella. Dessutom är de fullproppade med protein och fibrer - och har en utsökt smak.

Cookies och en skål med jordnötssmör

COOKIES – Inget vitt socker och inget vitt mjöl – bara massor av god smak.

© wichmann+bendtsen

Havregryns-cookies med jordnötter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 kakor

  • 41 g havregryn
  • ¼ tsk bakpulver
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ krm havssalt
  • ägg
  • 16 g medjooldadlar
  • 6½ g jordnötssmör
  • ½ msk smakneutral olja, t ex rapsolja
  • 8⅓ g jordnötter

Så här gör du

  • Värm ugnen till 190 grader varmluft.
  • Kör havregryn i en mixer tills konsistensen är som grovt mjöl. Vänd ihop med bakpulver, vaniljpulver och salt i en skål.
  • Mixa ägg, urkärnade dadlar, ägg, jordnötssmör och olja och vänd ner blandingen i havregrynen.
  • Samla degen och forma 12 kulor. Fördela dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till kulorna så de blir cirka 1⁄2 cm tjocka plattor.
  • Hacka jordnötter grovt och lägg på toppen av kakorna. Tryck till lite. Grädda i 15 min.
  • Låt svalna på ett galler och njut!

TIPS: Om du vill variera smaken kan du tillsätta mörk choklad i receptet.

I FORM 19/2023