Granolaskål med kvargkräm & färska bär

De ser ganska imponerande ut, men om du kan göra granola och har en muffinsplåt är det enkelt att göra granolaskålar.

Fyra små granolaskålar fyllda med kvargkräm och bär.

Granolaskål med kvargkräm & färska bär

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

Granolaskålar:

  • ½ dl nötter och kärnor, t ex mandlar och solrosfrön
  • ½ msk kokosolja samt lite extra till formarna
  • 1 dl havregryn
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ½ krm salt
  • ½ ägg
  • ½ msk honung
  • ½ muffinsbakplåt

Kvargkräm:

  • 1 dl kvarg
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ½ msk akaciahonung

Topping:

  • 1 dl bärochfrukt,texgula hallon, blåbär och granatäpple
  • ¼ ekolime, skalet
  • Ev lite skogssyra

Så här gör du

  • Hacka nötter och kärnor grovt, smält kokosoljan och lägg allt i en skål ihop med övriga ingredienser till granolaskålarna. Rör runt noga.
  • Smörj muffinsbakplåten med lite kokosolja. Forma 4 små skålar genom att trycka ner granolamassan i formarna.
  • Ställ in plåten i ugnen och grädda skålarna i ca 14 min i 175 °C. De är klar när de är lätt gyllene. Låt bakplåten svalna på galler. Vänta med att ta ut skålarna ur formen tills de är helt kalla.
  • Rör ihop ingredienserna till kvargkrämen noga.
  • Fyll granolaskålarna med kvargkräm och färska bär och frukter. Servera med limeskal och lite skogssyra.

Se receptet på hemgjord granola här