Spröda marängägg med mango

1 timme
180 kcal

Älskar du maränger så testa vårt superenkla 'stekta ägg' med mangofyllning. Om du bakar marängerna i förväg är desserten klar på några minuter.

Marenkimunat mangosilmällä

SAISIKO OLLA PAISTETTU MUNA? Makeat marenkimunat mangosilmällä, ei huono!

© wichmann+bendtsen

Spröda marängägg med mango

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 äggvitor
  • ¾ dl socker
  • ½ mango
  • ½ citron, saften
  • Ev röd harsyra till dekoration

Gör så här

  • Vispa äggvitorna styva och häll i sockret lite åt gången. Vispa tills marängsmeten har en fin konsistens.
  • Forma smeten till fyra ägg på bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten med en sked, så att det senare finns plats för mangopuré. Grädda dem i ugnen på 125 grader i 45 minuter.
  • Låt marängerna svalna på ett ugnsgaller.
  • Mixa mangoköttet till en puré och smaka av med citronsaft. Smaken ska vara frisk och syrlig, så den passar till de mycket söta marängerna.
  • Lägg mangopuré i mitten på marängäggen, toppa med harsyra och servera genast.

TIPS Grädda marängäggen en eller flera dagar i förväg. Förvara dem i en lufttät burk. Mixa mangopurén dagen innan.