Recept: Dansk kallskål med halloncoulis

Testa en dansk efterrättsklassiker "koldskål" - i en lätt variant som innehåller saftiga hallon.

Dansk kallskål med halloncoulis

1 person

TIDSÅTGÅNG

Tid totalt: 15 minuter

INGREDIENSER

4 dl mellanfil

125 g hallon

2 msk ofiltrerad äppeljuice

Lite citronmeliss

1 msk ljust råsocker

Korn från en kvarts vaniljstång

1 tsk citronsaft

  • Blanda filmjölk, socker och hälften av vaniljkornen. Ställ det kallt.
  • Mixa hallon (spara ett par stycken till serveringen) med äppeljuice, pressad citron och resten av vaniljkornen.
  • Häll coulisen i en sil över en skål och rör runt så att kärnorna silas bort från coulisen.
  • Lägg upp kallskålen med coulis, hela hallon och citronmeliss.

näringsinnehåll per person

Energi: 228 kcal

Protein: 7 g

Fett: 7 g

Kolhydrat: 36,5 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar