Nyttiga recept Dessert Recept: Da... Recept: Dansk kallskål med halloncoulis 15 minuter 228 kcal Testa en dansk efterrättsklassiker "koldskål" - i en lätt variant som innehåller saftiga hallon. Av I FORM-redaktionen 18 juli 2016 Dansk kallskål med halloncoulis Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 person 8 dl mellanfil 250 g hallon 4 msk ofiltrerad äppeljuice Lite citronmeliss 2 msk ljust råsocker Korn från en kvarts vaniljstång 2 tsk citronsaft Så här gör du Blanda filmjölk, socker och hälften av vaniljkornen. Ställ det kallt. Mixa hallon (spara ett par stycken till serveringen) med äppeljuice, pressad citron och resten av vaniljkornen. Häll coulisen i en sil över en skål och rör runt så att kärnorna silas bort från coulisen. Lägg upp kallskålen med coulis, hela hallon och citronmeliss. BärGlass