Recept: Dansk kallskål med halloncoulis

15 minuter
228 kcal

Testa en dansk efterrättsklassiker "koldskål" - i en lätt variant som innehåller saftiga hallon.

Dansk kallskål med halloncoulis

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 8 dl mellanfil
  • 250 g hallon
  • 4 msk ofiltrerad äppeljuice
  • Lite citronmeliss
  • 2 msk ljust råsocker
  • Korn från en kvarts vaniljstång
  • 2 tsk citronsaft

Så här gör du

  • Blanda filmjölk, socker och hälften av vaniljkornen. Ställ det kallt.

  • Mixa hallon (spara ett par stycken till serveringen) med äppeljuice, pressad citron och resten av vaniljkornen.

  • Häll coulisen i en sil över en skål och rör runt så att kärnorna silas bort från coulisen.

  • Lägg upp kallskålen med coulis, hela hallon och citronmeliss.