Pinnglass med kokos, ananas och passionsfrukt
© wichmann+bendtsen

Nyttig pinnglass med kokos, ananas och passionsfrukt

Upplev en känsla av varmare breddgrader med vår nyttiga, tropiska pinnglass med kokos, ananas och passionsfrukt. Varsågod!

14 juni 2018 av Signe Leth

Tropiska pinnar med kokos, ananas och passionsfrukt

4 st

3 dl ananas, rejält mogen och skuren i små tärningar
½ burk kokosmjölk, den tjocka, krämiga delen
½ tsk vaniljpulver
Ev akaciahonung eller flytande stevia
2 passionsfrukter
Glassformar + pinnar

Så gör du nyttig pinnglass

  • Mixa ihop ananas, kokosmjölk och vaniljpulver. Om du inte använder en mycket mogen, nästan övermogen, ananas ska du tillsätta lite akaciahonung, flytande stevia eller något annat sötningsmedel. Annars blir glassen inte tillräckligt söt.
  • Rör ihop passionsfruktköttet och ananasblandningen.
  • Häll allt i 4 glassformar, sätt i glasspinnar och låt stå kallt i 5 timmar. Om du har svårt att få ut glassarna ur formarna kan du under en kort stund hålla formarna under rinnande varmt vatten.

Näringsinnehåll per styck:

Energi: 154 kcal
Protein: 1,3 g
Fett: 10,7 g
Kolhydrater: 14,3 g
Kostfibrer: 1,8 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar