Pinnglass med kokos, ananas och passionsfrukt
© wichmann+bendtsen

Nyttig pinnglass med kokos, ananas och passionsfrukt

Upplev en känsla av varmare breddgrader med vår nyttiga, tropiska pinnglass med kokos, ananas och passionsfrukt. Varsågod!

Tropiska pinnar med kokos, ananas och passionsfrukt

4 st

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tid totalt: 6 timmar - Frysningstid: 5-6 timmar

INGREDIENSER

3 dl ananas, rejält mogen och skuren i små tärningar

½ burk kokosmjölk, den tjocka, krämiga delen

½ tsk vaniljpulver

Ev akaciahonung eller flytande stevia

2 passionsfrukter

Glassformar + pinnar

  • Mixa ihop ananas, kokosmjölk och vaniljpulver. Om du inte använder en mycket mogen, nästan övermogen, ananas ska du tillsätta lite akaciahonung, flytande stevia eller något annat sötningsmedel. Annars blir glassen inte tillräckligt söt.
  • Rör ihop passionsfruktköttet och ananasblandningen.
  • Häll allt i 4 glassformar, sätt i glasspinnar och låt stå kallt i 5 timmar. Om du har svårt att få ut glassarna ur formarna kan du under en kort stund hålla formarna under rinnande varmt vatten.

Näringsinnehåll per styck:

Energi: 154 kcal

Protein: 1,3 g

Fett: 10,7 g

Kolhydrat: 14,3 g

Kostfiber: 1,8 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar