Bakade äpplen med rödlök och hel kanel

Kalorifattiga sötsaker att servera till jul.

8 december 2010 av I FORM

4 Personer

4 äpplen
1 stor rödlök – ska ha cirka samma diameter som äpplena
4 kanelstänger – ska vara några cm högre än äpplena/em

Tillagning

  • Ta bort stjälk och kärnhus och klyv äpplena. 
  • Skär skivor, cirka ½ cm av rödlöken, så att du har 4 stora ringar. 
  • Lägg rödlöken mellan de två äppelhalvorna och lägg ihop dem med kanelstången i mitten. 
  • Ställ in äpplena i en 200 grader varm ugn i 20 minuter. 
  • Äpplena avger juice som du kan pensla med innan du serverar.

Hur mycket vet du egentligen om kanel? Lär dig mer om kryddan här. 

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar