Brända mandlar med kanel
Med eller utan smak

du kan helt skippa kanelen eller byta ut den mot andra julkryddor.

© wichmann+bendtsen

Brända mandlar med kanel

Goda karamelliserade mandlar, även känt som brända mandlar, är en riktig julklassiker. I det här receptet kryddas de med kanel. Se hur enkelt du själv kan göra brända mandlar med kanel.

30 oktober 2020 av Signe Moesby Leth

Brända mandlar

1 glas

TIDSÅTGÅNG

Tid totalt: 15 minuter

INGREDIENSER

3 msk vatten

5 msk kokossocker

1 knivsudd vaniljpulver

1 knivsudd kanel

200 g mandler

Så här gör du brända mandlar

  • Häll vatten, socker och kryddor i en kastrull på medel- värme och rör runt tills sockret smält. 

  • Tillsätt mandlarna och rör runt ordentligt. De ska vara helt täckta av det karamelliserade sockret. 

  • Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper och låt dem svalna innan du lägger dem i en lufttät burk med lock.

TIPS! Har du inte kokos- socker hemma kan du använda vanligt strösocker istället. Du kan också byta ut vanilj och kanel mot andra julkryddor.

Näringsinnehåll i brända mandlar per styck:

Energi: 6 kcal

Protein: 0,2 g

Fett: 0,5 g

Kolhydrat: 1 g

Kostfiber: 0,1 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar