Brända mandlar med kanel

15 minuter
6 kcal

Goda karamelliserade mandlar, även känt som brända mandlar, är en riktig julklassiker. I det här receptet kryddas de med kanel. Se hur enkelt du själv kan göra brända mandlar med kanel.

Brända mandlar med kanel

MED ELLER UTAN SMAK du kan helt skippa kanelen eller byta ut den mot andra julkryddor.

© wichmann+bendtsen

Brända mandlar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 glas

  • 6 msk vatten
  • 10 msk kokossocker
  • 2 knivsudd vaniljpulver
  • 2 knivsudd kanel
  • 400 g mandler

Så här gör du brända mandlar

  • Häll vatten, socker och kryddor i en kastrull på medel- värme och rör runt tills sockret smält.

  • Tillsätt mandlarna och rör runt ordentligt. De ska vara helt täckta av det karamelliserade sockret.

  • Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper och låt dem svalna innan du lägger dem i en lufttät burk med lock.

TIPS! Har du inte kokos- socker hemma kan du använda vanligt strösocker istället. Du kan också byta ut vanilj och kanel mot andra julkryddor.