Lakritsmandlar med havssalt - knaprigt och nyttigt som smälter i munnen.

Lakritsmandlar med havssalt

Glöm allt om tråkiga brända mandlar och säg hej till lakritsmandlar med massor av smak och få kalorier.

5 november 2013 av I FORM

Ingredienser

3 dl mandlar
2 dl råsocker
2 msk kallpressad rapsolja
2 msk lakritspulver
1 dl akaciahonung
1 tsk havssalt

Gör så här:

  • Rosta mandlarna i en torr panna, lägg upp på en tallrik och låt svalna.
  • Lägg sockret i en stor panna och häll på rapsoljan i kanten när sockret börjar smälta i kanterna. Vänd runt massan ordentligt.
  • Fyll på med lakritspulver, honung och salt, och låt massan bli till smält lakritskaramell.
  • Ta bort pannan från värmen och vänd mandlarna i karamellen.
  • Lägg upp mandlar och lakritsmassa på en bit bakpapper och bred ut massan. Låt svalna.
  • Hacka lakritsmandelkaramellen grovt och ät som lyxigt godis.

Galen i mandlar? Det är vi också. Men hur många mandlar kan man egentligen äta per dag? Få svaret här

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar