Chokladbräck med nötter
Ditt hjärta älskar mörk choklad –

ämnen i den bruna godsaken kan nämligen sänka ditt blodtryck.

© wichmann+bendtsen

Chokladbräck med nötter

Piffa upp chokladen med nötter och förvandla det till smarrig chokladbräck. Bara fantasin sätter gränser för vad du kan blanda ner i chokladen. Mums!

30 oktober 2020 av Signe Moesby Leth

Chokladbräck med nötter

25 stycken

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Tid totalt: 15 minuter

INGREDIENSER

1½ dl valfria nötter

1½ dl valfri torkad frukt

200 g mörk choklad

½ dl kokoschips

Så här gör du chokladbräck

  • Värm ugnen till 200 g. 
  • Rosta nötterna i ugnen i 5 min. Hacka dem sedan grovt tillsammans med den torkade frukten och ställ åt sidan. 
  • Grovhacka chokladen, och smält 2∕3 av den i en djup tallrik över en kastrull med kokande vatten. Ta av tallriken från värmen (akta så du inte bränner dig) och rör i den sista chokladen. 
  • Tillsätt nötter, torkad frukt och kokos, och blanda ordent- ligt, tills allt är täckt av choklad. 
  • Häll över massan i en 16 x 27 cm stor form av silikon eller en form med bakplåtspapper. 
  • Ställ i kylen tills chokladen stelnat, och skär eller bryt i stora bitar.

TIPS! Du kan använda vilka nötter som helst, ta de du gillar bäst! Här har vi bland annat valt pistagenötter för att de ger godiset sådan fin färg.

Näringsinnehåll i chokladbräck per styck

Energi: 92 kcal

Protein: 1 g

Fett: 5 g

Kolhydrat: 10 g

Kostfiber: 1 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar