Chokladbräck med nötter

15 minuter
92 kcal

Piffa upp chokladen med nötter och förvandla det till smarrig chokladbräck. Bara fantasin sätter gränser för vad du kan blanda ner i chokladen. Mums!

Chokladbräck med nötter

DITT HJÄRTA ÄLSKAR MÖRK CHOKLAD – ämnen i den bruna godsaken kan nämligen sänka ditt blodtryck.

© wichmann+bendtsen

Chokladbräck med nötter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 stycken

  • ¼ dl valfria nötter
  • ¼ dl valfri torkad frukt
  • 16 g mörk choklad
  • ¼ dl kokoschips

Så här gör du chokladbräck

  • Värm ugnen till 200 g.
  • Rosta nötterna i ugnen i 5 min. Hacka dem sedan grovt tillsammans med den torkade frukten och ställ åt sidan.
  • Grovhacka chokladen, och smält 2∕3 av den i en djup tallrik över en kastrull med kokande vatten. Ta av tallriken från värmen (akta så du inte bränner dig) och rör i den sista chokladen.
  • Tillsätt nötter, torkad frukt och kokos, och blanda ordent- ligt, tills allt är täckt av choklad.
  • Häll över massan i en 16 x 27 cm stor form av silikon eller en form med bakplåtspapper.
  • Ställ i kylen tills chokladen stelnat, och skär eller bryt i stora bitar.

TIPS! Du kan använda vilka nötter som helst, ta de du gillar bäst! Här har vi bland annat valt pistagenötter för att de ger godiset sådan fin färg.