Varma fullkornsvetefrallor

2½ timmar
225 kcal

Hembakta vetefrallor är otroligt gott. Vår version är lite nyttigare, men lika goda som bagarens.

Vetefrallor

FRALLOR – De smakar otroligt när de kommer direkt från ugnen, men är också goda efter en stund i brödrosten.

© wichmann+bendtsen

Varma fullkornsvetebröd

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • ⅓ dl mjölk
  • 4 g jäst
  • ägg
  • ¼ dl smakneutral olja
  • ½ msk honung
  • 33 g grahamsmjöl
  • 50 g vetemjöl
  • ¼ tsk kardemumma
  • ¼ tsk havssalt
  • Mjölk till pensling

Så gör du

  • Värm mjölk tills den är fingervarm. Lös upp jästen i mjölken och tillsätt ägg, olja och honung.
  • Blanda resten av ingredienserna i vätskan, utom mjölken till pensling och rör ihop i ca 5 min.
  • Låt degen jäsa med bakduk 1 timme.
  • Lägg bakplåtspapper i en plåt med hög kant och forma 12 lika stora bollar. Lägg bollarna i plåten med lite mellanrum så det finns plats för att de kan jäsa. Jäs i 40 min.
  • Värm ugnen till 180 g varmluft. 6. Pensla bröden med mjölk och grädda i ca 25 min tills de är gyllene. Låt svalna och servera.

LÄS OCKSA: Mjölguide: Baka med rätt mjöl

TIPS! Om du vill ha en mjuk skorpa kan du täcka dem med en bakduk när de svalnar.

TIPS! De här bröden smakar också fantastiskt när de rostas i brödrosten.


Newsletter background