Tranbärsbullar

30 minuter
349 kcal

Saftiga bullar som mättar ordentligt med torkad frukt och nötter.

Tranbärsbullar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • 40 g vetemjöl
  • 12 g socker
  • ⅓ tsk bakpulver
  • ¼ tsk salt
  • ¼ ägg
  • ⅓ dl lättfil
  • 20 g tranbär (t ex frysta)
  • 4 g hasselnötter
  • 10 g blandad torkad frukt

Tillbehör:

  • ½ dl lättyoghurt
  • 40 g blandad frukt

Tillagning

Rör ihop allt det torra: mjöl, socker, bakpulver och salt i en skål. Blanda sedan ägg och lättfil i en annan skål. Blanda ihop det torra och det våta och rör ner tranbär, nötter och den torkade frukten skuren i små bitar. Forma 10 bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Du kan också lägga degen i små silikonformar. Baka bullarna i 190 grader i 20 minuter. Servera 1 bulle med yoghurt, blandad frukt och kaffe eller te.

TIPS:
Bullarna kan mycket väl frysas och blir precis som nybakta när de värms upp i ugnen, direkt från frysen.

LÄS OCKSÅ: Torkad frukt – är det nyttigt?