Tranbärsbullar

Saftiga bullar som mättar ordentligt med torkad frukt och nötter.

6 april 2010 av I FORM-redaktionen

Tranbärsbullar

10 st

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

200 g vetemjöl

60 g socker

1½ tsk bakpulver

¼ tsk salt

½ ägg

1½ dl lättfil

100 g tranbär (t ex frysta)

20 g hasselnötter

50 g blandad torkad frukt

Tillbehör:

2½ dl lättyoghurt

200 g blandad frukt

Tillagning

Rör ihop allt det torra: mjöl, socker, bakpulver och salt i en skål. Blanda sedan ägg och lättfil i en annan skål. Blanda ihop det torra och det våta och rör ner tranbär, nötter och den torkade frukten skuren i små bitar. Forma 10 bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Du kan också lägga degen i små silikonformar. Baka bullarna i 190 grader i 20 minuter. Servera 1 bulle med yoghurt, blandad frukt och kaffe eller te.

Tips:
Bullarna kan mycket väl frysas och blir precis som nybakta när de värms upp i ugnen, direkt från frysen.

LÄS OCKSÅ: Torkad frukt – är det nyttigt?

näringsinnehåll per person

Energi: 349 kcal

Protein: 14 g

Fett: 3 g

Kolhydrat: 68 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar