Kalljästa surdegsfrallor vända i havregryn
Frallor är en bra start på din karriär som surdegsbagare, eftersom det är lättare att få frallor att jäsa och få vackra lufthål än en hel limpa bröd.
Frallor är en bra start på din karriär som surdegsbagare, eftersom det är lättare att få frallor att jäsa och få vackra lufthål än en hel limpa bröd.
TIPS Fullkorn och salt hjälper degen att behålla vätskan, så degen ska vara lite kladdig. Du kan använda en duschmössa för att täcka din skål när du låter degen jäsa över natten.
TIPS Istället för Manitoba kan du använda Tipo 00-mjöl, som också har en hög proteinhalt och goda bakegenskaper. Knåda väl om du vill ha fina luftbubblor.
TIPS Du kan använda sesamfrön, chiafrön eller vallmofrön istället för havregryn. Frallorna kan med fördel frysas in.
Testa också: Luftiga kalljästa frallor med havregryn