Rödkål

Förebygger bröstcancer

Rödkål bör framhållas främst för sin förmåga att skydda mot bröstcancer, möjligtvis i kraft av stort innehåll av det beska ämnet i kål, glucosinolat. En studie visar att kvinnor som äter mycket rödkål löper 50 procent lägre risk att få bröstcancer, än kvinnor som inte tycker om den vackra kålen. Växtämnen som uppstår när de beska ämnena i kålen bryts ner i kroppen antas hindra cancerceller från att dela sig.

LÄS OCKSA: 9 nyttiga och goda rödkålssallader

Så smakar den bäst

Blanda strimlad rå rödkål med apelsin, russin och feta nötkärnor eller andra kärnor. Du får en välsmakande rödkålssallad som är god till allt från kalkonfärsbiff ar till oxfilé.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background