Rödkål

Förebygger bröstcancer

Rödkål bör framhållas främst för sin förmåga att skydda mot bröstcancer, möjligtvis i kraft av stort innehåll av det beska ämnet i kål, glucosinolat. En studie visar att kvinnor som äter mycket rödkål löper 50 procent lägre risk att få bröstcancer, än kvinnor som inte tycker om den vackra kålen. Växtämnen som uppstår när de beska ämnena i kålen bryts ner i kroppen antas hindra cancerceller från att dela sig.

LÄS OCKSA: 9 nyttiga och goda rödkålssallader

Så smakar den bäst

Blanda strimlad rå rödkål med apelsin, russin och feta nötkärnor eller andra kärnor. Du får en välsmakande rödkålssallad som är god till allt från kalkonfärsbiff ar till oxfilé.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background