Grönare lunch – hur då?

Det finns massor av alternativ till köttpålägg som är minst lika gott. Här får du inspiration till hur du kan laga en god, mättande och vegetarisk lunch.

Sandwich

TÄNK KREATIVT – testa att fylla din matiga macka med grönt

© iStock

De som har med sig matlåda bestämmer själva över sin lunch medan andra får ta det som serveras i matsalen på jobbet. Ett generellt råd är att undvika alla köttpålägg.

Bra tips

Använd rester från kvällsmaten i matlådan eller gör en sallad med tonfisk eller baljväxter. Välj pålägg som ägg, hummus, lax, makrill i tomat, potatis och avokado.

Från lunchbuffén kan du välja sallad med fågel eller fisk.

Källor: Sisse Fagt, kostexpert, och Maria Felding, klinisk dietist

Artikeln publicerades i I FORM nr 16/2019

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background