Grönare lunch – hur då?

Det finns massor av alternativ till köttpålägg som är minst lika gott. Här får du inspiration till hur du kan laga en god, mättande och vegetarisk lunch.

Sandwich

TÄNK KREATIVT – testa att fylla din matiga macka med grönt

© iStock

De som har med sig matlåda bestämmer själva över sin lunch medan andra får ta det som serveras i matsalen på jobbet. Ett generellt råd är att undvika alla köttpålägg.

Bra tips

Använd rester från kvällsmaten i matlådan eller gör en sallad med tonfisk eller baljväxter. Välj pålägg som ägg, hummus, lax, makrill i tomat, potatis och avokado.

Från lunchbuffén kan du välja sallad med fågel eller fisk.

Källor: Sisse Fagt, kostexpert, och Maria Felding, klinisk dietist

Artikeln publicerades i I FORM nr 16/2019

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Resten av året utan kostnad


Newsletter background