Drick chokladmjölk med gott samvete

Se svaret från experten på iform.se

Fråga

Jag är inte särskilt förtjust i vanlig mjölk, men jag älskar chokladmjölk. Därför vill jag veta om det är onyttigt att dricka chokladmjölk gjord på minimjölk?

Kan man dricka hur mycket man vill utan att det påverkar vikten?

Svar

Chokladmjölk av typen Gimmi eller Mu är vanlig mellanmjölk (fetthalt 1,5 procent) som smaksatts med choklad. Mjölk är som bekant en nyttig dryck som innehåller massor med vitaminer, kalk, kolhydrater och proteiner.

Det betyder emellertid inte att du obekymrat kan hälla i dig hur många liter chokladmjölk som helst om dagen. Chokladmjölk innehåller nämligen en del energi (kalorier) från det tillsatta sockret och från proteinerna, och om du intar mer energi än du förbränner så går du upp i vikt.

Dessutom är det lättare att dricka för mycket energi än att äta det - även när vi talar om fettsnåla produkter. Så håll konsumtionen nere på högst en halv liter om dagen.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background