Drick chokladmjölk med gott samvete

Se svaret från experten på iform.se

Fråga

Jag är inte särskilt förtjust i vanlig mjölk, men jag älskar chokladmjölk. Därför vill jag veta om det är onyttigt att dricka chokladmjölk gjord på minimjölk?

Kan man dricka hur mycket man vill utan att det påverkar vikten?

Svar

Chokladmjölk av typen Gimmi eller Mu är vanlig mellanmjölk (fetthalt 1,5 procent) som smaksatts med choklad. Mjölk är som bekant en nyttig dryck som innehåller massor med vitaminer, kalk, kolhydrater och proteiner.

Det betyder emellertid inte att du obekymrat kan hälla i dig hur många liter chokladmjölk som helst om dagen. Chokladmjölk innehåller nämligen en del energi (kalorier) från det tillsatta sockret och från proteinerna, och om du intar mer energi än du förbränner så går du upp i vikt.

Dessutom är det lättare att dricka för mycket energi än att äta det - även när vi talar om fettsnåla produkter. Så håll konsumtionen nere på högst en halv liter om dagen.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background