5 misstag du gör när du lägger balsam i håret

Det är inte raketforskning men du gör garanterat de här misstagen när du lägger balsam i håret.

Kvinna fördelar balsam i håret.

Oavsett hur vi gör så blir håret aldrig lika fint som hos frisören, men kanske kan det bero på att vi använder produkterna fel. Därför har vi samlat ihop några klassiska balsam-misstag, så att du kan undvika dem i fortsättningen.

1. Du masserar in balsam i hårbotten

De flesta av oss masserar gärna vår hårbotten för att det känns skönt, men det är faktiskt den del av håret som har minst nytta av balsam, för här är håret nytt och starkt. Däremot ska du massera in balsam i topparna, där det är skört och torrt och verkligen har behov av balsam.

2. Du använder för mycket balsam

Många tar för mycket balsam i håret och det får inte alls den önskade effekten – håret blir istället tungt och fett. En bra tumregel är att använda en klick motsvarande en femkronas storlek.

3. Du slår två flugor i en smäll

Det verkar smart att ha en produkt som både innehåller schampo och balsam, men dessvärre är inte det en tillräckligt effektiv produkt om du har långt hår.

4. Du låter balsamet sitta i för länge

Många låter balsamet sitta i för länge och det gör att håret blir tungt. De flesta balsam ger bäst effekt efter 2–3 minuter i håret.

5. Du schamponerar håret först

Det låter märkligt men det kan vara en fördel att använda balsam före schampo. Främst för att du sannolikt inte efterlämnar några balsamrester i håret när du tvättar med schampo efteråt, vilket ger ett fylligare hår.

[Få en snygg Kari Traa träningströja + 4 nummer av I FORM för bara 149 kr.](http://landingpage.bonniershop.dk/ifo8-dk/?node=54305&media=RedTest2 {"target":"_blank"})

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background