Hitta dina styrkor som introvert

Det kan vara svårt att vara introvert i en extrovert värld, där det lönar sig att träda fram, tala och engagera sig. Men du som är introvert ska inte misströsta! Du har många styrkor som du kan lära dig att använda ännu bättre.

Så överlever du i en utåtriktad värld

Många som har en introvert personlighet upplever att det är något fel på dem. Det beror på att samhället belönar extroverta personlighetsdrag, till exempel att man är utåtriktad, bra på att fatta beslut och handla. Men introverta personer har många styrkor. Som ett första steg är det viktigt att inse vem man är. Introverta människor hämtar energi från sitt inre liv av tankar, reflektioner och beslut. Att umgås med många personer samtidigt kan vara jobbigt för introverta personer som föedrar djupare samtal med en person åt gången. Den introverta tänker efter innan hon svarar, och tycker inte om att bli avbruten. I grupper kan introverta vara bra på att iaktta och komma med träffande kommentarer och torr humor. Extroverta personligheter älskar dock typiskt att stå i händelsernas centrum. De riktar sin energi mot omvärlden och det är också här de laddar ny energi. Den extroverta personligheten tycker om att ha många kontakter, har lätt för att tala med främlingar och är relativt öppen med sina åsikter.

Är du introvert eller extrovert? Testa dig själv här.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background