Därför blir du gladare av att vara kreativ varje dag

Det kan vara en bra idé att plocka fram din kreativa sida om du vill vara gladare och mer positiv i vardagen.

Kvinna färglägger.

Målarböcker, pyssel och handarbeten. Det är inte ofta vi får tid till det. Men när vi väl gör det så njuter vi verkligen. Det handlar om kreativitet och hur glada vi blir av att vara kreativa.

Ny energi

Även om det kan verka meningslöst och lite löjligt att sitta och färglägga bilder så kan det löna sig att hoppa på den kreativa trenden som är på topp just nu. För när du lägger tid och energi på kreativa aktiviteter kommer du enligt forskning att känna dig gladare och mer positiv. Forskningsresultatet från Nya Zeeland baserar sig på 658 deltagare, som i 13 dagar förde dagbok över vilka kreativa aktiviteter de hade företagit sig och vilket humör de var på de här dagarna.

Du behöver inte vara en kreativ talang

Undersökningen visade ett klart mönster. De dagar då deltagarna hade varit mest kreativa, hade de samtidigt känt sig mer positiva, energiska och entusiastiska. Dessutom hade deltagarna haft en generell känsla av välbefinnande på de dagar då de hade varit kreativa. Därför finns det en god anledning till att leta fram målarpennorna om du vill känna dig mer glad, optimistisk och energisk. Och oroa dig inte om du inte har en stor konstnär eller musiker inom dig, för det krävs ingen kreativ talang för att få glädje av de positiva effekterna.

Newsletter background