Kvinnor med stora rumpor är sundare

Sluta deppa över att din rumpa inte blir mindre. Din stora rumpa är nämligen en STOR fördel!

Tänker du negativa tankar om din rumpa när du inte lyckas pressa ner den i dina tajta byxor – så finns det ingen anledning till det.

Kvinnor med stora rumpor är sundare

Forskare från University of Oxford och Churchill Hospital i England har kommit fram till att en stor rumpa boostar den generella hälsan hos kvinnor. De med lite större rumpa har mindre risk för att drabbas av sjukdomar som exempelvis hjärt-kärlsjukdom, diabetes och andra sjukdomar som följd av övervikt.

Fördelningen av kroppsfettet är avgörande för din hälsa, och det är alltså bäst att ha fettet placerat runt rumpan och nedåt.

Den stora rumpan räddar dig från fetma

Kvinnor med stora rumpor producerar mer av hormonet leptin. Leptin är med och styr vår aptit och ser till att vi inte lägger på oss för mycket i vikt. Människor som lider av övervikt kan utveckla leptinresistens, som gör att deras hjärna inte längre reagerar på hormonet.

Så får du kontroll över din aptit

Stor rumpa är lika med stor hjärna

Att bevara en stor rumpa kräver en viss mängd omega-3-fettsyror. Dessa fettsyror boostar både hjärnfunktion, minne och kognitiva förmågor. Studier visar dessutom att barn födda av kvinnor med stora rumpor och breda höfter generellt har högre IQ än de som är födda av mindre kurviga kvinnor.

Hitta de bästa omega-3-källorna här