5 orsaker till dålig andedräkt

Visste du att ditt blodsocker kan påverka din andedräkt? Läs mer här – och kolla in ytterligare 4 orsaker till dålig andedräkt!

Kvinna ser skrämd ut och håller sig för munnen

De flesta upplever ibland att de har dålig andedräkt. Men vet du egentligen varför du får det? Vi har samlat 5 orsaker till varför du luktar illa i munnen.

Få snyggt set från Kari Traa + 3 nr av I FORM – ENDAST 99:– Klicka här >>

Du har precis vaknat

Yes, alla människor har dålig andedräkt efter 8 timmar i horisontalläge. Och orsaken är att salivproduktionen går betydligt långsammare när man sover. Eftersom saliven hjälper till med att rengöra munnen från bakterier, kommer din mun att vara ”ostädad” när du vaknar. Och då luktar det.

Du har ätit mat som luktar

Både lök och vitlök ger dålig andedräkt. Men visste du att en del kryddor, kål, blomkål och rädisor kan ha samma effekt? Lukten kommer från mag-tarmkanalen och alltså inte bara från din mun.

Du har inte ätit på hela dagen

När du hoppar över ett mål kan du vara säker på att få dålig andedräkt. Om du inte äter, producerar du heller inte lika mycket saliv. Och saliven hjälper ju som bekant till med att hålla munnen ren.

Du går på low carb-diet

Undersökningar visar att människor som äter minimalt med kolhydrater har särskilt dålig andedräkt, om man jämför med folk som äter fettsnålt. I gengäld har de som äter lite fett en större tendens att både rapa och fisa, än de som inte äter kolhydrater.

Ditt blodsocker är för högt

Det är VERKLIGEN sällsynt att ditt blodsocker ligger bakom din dåliga andedräkt. Men en sötaktig och dålig andedräkt kan ibland vara ett tecken på diabetes. MEN! Det är alltså YTTERST SÄLLSYNT att så är fallet!

Så här blir du av med dålig andedräkt

LÄS OCKSÅ: Parodontit – hur mår ditt tandkött?