Därför blir du mer hungrig av att äta äpplen

Känner du dig mer hungrig när du har ätit äpplen? Läs då mer här – det finns faktiskt en bra förklaring!

Spröda, röda äpplen på ett träbord

ÄPPLEN Ju surare ett äpple smakar, desto hungrigare blir du av att äta det. Men vad beror det på? Det får du reda på här.

© Colourbox

Även om det kan verka konstigt att man blir mer hungrig av att äta äpplen, så finns det faktiskt en helt naturlig förklaring.

Egentligen borde det höga fiberinnehållet i äpplen ge dig känslan av att vara mätt. Men mättnadskänslan är beroende av syrainnehållet i det enskilda äpplet. Och ju surare ett äpple smakar, desto hungrigare blir du. Det är alltså fruktsyran i äpplet som stimulerar aptiten och kan ge dig en känsla av att vara hungrig.

Ett äpple är annars perfekt som ett sunt förmiddags- eller eftermiddagssnack. Det höga innehållet av vatten och fibrer fyller ut i magen, så du inte känner dig hungrig och kan klara dig till lunch eller kvällsmat.

Ett litet tips för att undvika att äpplen gör dig hungrig är att komplettera äpplet med en näve mandlar eller lite kvarg. Får du samtidigt i dig lite fett eller protein får du en bättre mättnadskänsla, samtidigt som ditt blodsocker hålls stabilt.

Om du blir hungrig när du äter äpplen, upplever du sannolikt samma sak när du äter grapefrukt, apelsin eller andra citrusfrukter. De kan med deras höga syrainnehåll också göra dig hungrig.