8 otroliga saker du garanterat inte visste om ditt underliv

Ditt underliv är inget mindre än fantastiskt. Men vet du egentligen varför? Här är 8 anledningar till varför du kan låta dig imponeras av ditt kvinnliga könsorgan.

Kvinnor som viskar, underliv.

Känner du egentligen din egen kropp? Vi öppnar Pandoras ask och förklarar några av de mest otroliga sakerna som sker mellan benen.

Inte två likadana könsorgan

Liksom med fingeravtryck finns det inte två likadana underliv. Det är nämligen individuellt hur de 8 000 nervbanorna där nere är fördelade. Därför är det också viktigt att du lär känna ditt underliv.

Underlivet blir rynkigt med åldern

Du läste rätt! Precis som med ansiktshuden är det normalt att ditt underliv rynkas med åldern. Men bara lugn, det påverkar inte din förmåga att njuta.

Underlivet är självrengörande

Och därför behövs ingen tvål. Större delen av de infektioner som du får i underlivet beror faktiskt på att kvinnor har tvättat med tvål.

LÄS OCKSÅ: Öronvax - Öronen är självrengörande

Yoghurt av flytningar

Underlivet innehåller hundratals bakteriekulturer, däribland mjölksyrabakterier, som är det man använder till syrade mjölkprodukter som t ex yoghurt.

Underlivet växer inåt

Underlivet är ca 7–10 cm djupt. Men när du blir upphetsad kan det utvidga sig till 200 procent. Ju mer upphetsad du blir, desto mer växer underlivet.

Håll underlivet i form

Liksom alla andra muskler ska du träna ditt underliv. Men bara lugn om du inte har en sexpartner, det finns många andra sunda alternativ.

Träna underlivet med knipövningar

Du tappar håret fortast där nere

Könshår lever i tre veckor, medan håret på ditt huvud lever i genomsnitt i sju år.

Kvinnor har orgasmrekordet

Rekordet för flest orgasmer på en timme går till kvinnorna som kan uppnå hela 134, medan män endast kommer upp i 16.

Newsletter background