8 veckor med I FORM Ny start: "Mitt sötsug är borta"

Christina har följt onlinekursen Ny starts 6 principer och uppnått en viktminskning på 8 kilo, fått mer energi och mindre sug efter socker. Här kan du läsa om hennes erfarenheter och många vinster.

Testpersonen Christina från Ny start

NYA VANOR MED NY START – Christina har äntligen blivit av med sitt sötsug.

© wichmann+bendtsen

“Jag känner en lätthet i kroppen som jag inte har haft förut, jag har också fått mycket mer energi till min träning", säger en glad Christina Kaja Skaaning Nørager, som med egna ord äntligen har blivit av med sitt "förbannade sötsug".

Och även om Nystart-principerna inte innebär något förbud mot socker, har Christina valt att införa ett eget sådant.

“Det är nödvändigt för mig att vara strikt här, så när jag till exempel går på bio är det med en påse tärnade äpplen och lite nötter. Jag tror att om jag tar en godis kommer jag lätt att fastna i mitt beroende igen", säger hon.

Anmäl dig till I FORM Ny start här!

Christina började följa Nystart för att gå ner i vikt, och i samarbete med kost- principerna satte hennes flitiga spinning och TRX-träning igång viktnedgången. Efter åtta veckor hade hon gått ner fem kilo, och efter det ytterligare tre.

“Det är ju inte raketforskning hur man ska äta för att gå ner i vikt – jag har bara haft svårt att göra det på egen hand. Och Nystart tilltalar mig mycket, eftersom det inte är någon kur, utan en omläggning av kosten som både är överskådlig, konkret och inte så strikt", säger hon.

Utöver att säga hejdå till socker var den största skillnaden för Christina att hon började äta mycket mer grönsaker, vilket ingår i kursen.

Anmäl dig till I FORM Ny start här!

"Förut åt jag nästan aldrig grönsaker till lunch – men det har jag stort fokus på nu. Jag tycker dock fortfarande att det är lite svårt med det gröna på frukosten. Några gånger har jag ätit havregrynsgröt med rivna morötter i, och havregryn med blåbär och nötter äter jag gärna", berättar Christina, som också börjat hålla ner på köttet, och framförallt det röda.

“Det slog mig, hur onyttigt det är med rött kött, så det har vi skurit ner på här hemma. Istället har vi fått upp ögonen för vegetariskt och äter baljväxter och quinoa oftare, och ris och pasta mer sällan”.

LÄS OCKSÅ: 3 myter om vegetarisk mat