8 veckor med I FORM Ny start: "Jag sover mycket bättre"

Bättre sömn och bättre ämnesomsättning – det är två av de stora vinsterna som Rikke har fått av att följa de 6 enkla principerna från onlinekursen Ny start. Här berättar hon varför kursen varit så bra för henne.

 Rikke – tidligare deltagare, I FORM Ny start

NYA VANOR MED NY START – Rikke har lärt sig att använda fler grönsaker i matlagningen.

© wichmann+bendtsen

När Rikke Ulrich Nielsen går och handlar mat ligger det numera alltid två, tre olika sorters kål i varukorgen. Det gjorde det inte innan hon började leva efter Nystarts-principerna.

“Grönsakerna är den största förändringen i min kost. Jag har verkligen lärt mig att använda massor av dem, och det behöver inte vara så svårt. Jag lagar fortfarande flera av mina vanliga rätter, men hackar till exempel massa blomkål och rör ner i köttfärssåsen”, berättar Rikke, som åt nyttigt även innan Nystart, men fick i sig lite för få grönsaker och för mycket socker.

Anmäl dig till I FORM Ny start här!

Efter åtta veckor har de nya kostvanorna lett till drygt tre kilos viktnedgång för Rikke, men även flera andra vinster.

“Jag sover mycket bättre och vaknar inte så många gånger per natt längre, kanske eftersom jag inte äter en massa socker på kvällen. När jag sitter i soffan på kvällen och känner mig lite trött, har jag förut alltid letat upp nåt sött i köksskåpen istället för att gå och lägga mig, men det har jag slutat med", säger Rikke, som också har fått en bättre och mer regelbunden matsmältning.

Anmäl dig till I FORM Ny start här!

“Jag är van att äta mellanmål, så det har verkligen varit svårt för mig. Några dagar har jag ätit frukt mellan målen, och det har funkat bra för mig", säger Rikke, som uppskattar flexibilteten som principerna erbjuder.

“Jag har testat LCHF förut, där man varken får äta bröd, pasta, ris, potatis eller socker, men de här principerna är enklare att leva efter, och funkar även i sociala sammanhang,” säger hon.