8 veckor med I FORM Ny start: "Jag har inte varit en stl 38 sedan gymnasiet"

Hanne, 70, har gått ner knappt 5 kilo och har färre problem med sitt artrosdrabbade knä efter att ha följt I FORMs 6 enkla principer från onlinekursen Ny start.

Hanne – tidigare deltagare, I FORM Ny start

HANNE HAR VUNNIT MYCKET PÅ NY START – hon har bland annat färre smärtor från sitt artrosdrabbade knä

© wichmann+bendtsen

Åtta kilo kläder levererades till den lokala Röda korset-butiken häromdagen. Efter en viktminsk- ning på nästan fem kilo hade kläderna blivit för stora, och Hanne har absolut inga planer på att fylla ut dem igen.

“Det är så skönt att ha blivit av de kilona. Jag har inte kunnat ha storlek 38, sedan jag gick i gymnasiet, så det vill jag inte riskera att ha gjort onödan", säger Hanne, som i och med viktned- gången också har fått färre problem med sitt artrosdrabbade knä.

Anmäl dig till I FORM Ny start här!

“Jag har haft artros i mitt högra knä i många år, men för två år sedan blev det mycket sämre. Därför har jag svårt att gå längre promenader. Efter min viktnedgång har knäet fått det bättre, så det var uppenbarligen vad som krävdes. Nu kan jag till exempel böja benet utan att ta tag i foten, och det har jag inte kunnat på många år", fortæller Hanne, der i stedet for at gå, som forløbet lægger op til, har svømmet hver dag og cyklet 500 km om måneden.

Den största förändringen för Hanne har varit de stora mängderna grönt. Och nu kan hon inte vara utan grönsakerna i sin vardag.

“Jag är så glad för all nyttig och god mat som jag har börjat att äta, och jag har verkligen märkt en stor skillnad i min kropp tack vare alla grönsa- ker jag äter morgon, middag, kväll", säger Hanne som dock behöver kompromissa lite när hon jobbar som reseledare.

“Här kan det vara lite svårt att få tillräckligt med grönsaker, och jag saknar dem. Så det första jag gör när jag kommer hem är att ladda upp med frukt och grönt", säger Hanne, som hemma använder en kvart om dagen på att göra i ordning en stor skål grönsaker så hon har till hela dagen.

Anmäl dig till I FORM Ny start här!