Så många kalorier förbränner du i badet

Faktiskt motsvarar det en rimligt lång promenad ...

Kvinna ligger i badkar.

Hur bra kan det bli? Tänk att man kan ligga i ett varmt bad och förbränna massor av kalorier!

© iStock

Vad säger du om att förbränna kalorier medan du ligger och slappnar av och har lite välbehövlig egentid?

Tänker du ”ja tack” så fyll badkaret med härligt, varmt vatten och lägg dig sedan tillrätta i en timme. När du stiger upp igen kommer du att ha förbränt 126 kalorier – vilket motsvarar en promenad på 20–30 minuter.

Det är brittiska forskare från Loughborough University, som har upptäckt den goda nyheten genom att undersöka vilka alternativ till träning som kan motverka typ 2-diabetes.

Karbad mer effektivt än cykling

Forskarna upptäckte att en timme i 40 grader varmt vatten är mer effektivt för att hålla blodsockret nere än en timmes cykling.

– Mycket överraskande såg vi att när försökspersonerna hade badat så var deras maximala blodsockervärden i genomsnitt 10 procent lägre i förhållande till när de hade cyklat, säger forskaren Dr. Faulkner.

I undersökningen mätte forskarna även personernas kaloriförbränning och här fick forskarna ännu en överraskning. För även om cykling förbrände fler kalorier så visade sig karbadet ändå förbränna hela 126 kalorier.

Men innan du skippar motionen och lägger dig i badet en hel dag så har Dr. Faulkner en avslutande kommentar:

– Även om upptäckten är intressant är ökad fysisk aktivitet och träning fortfarande det bästa sättet att ta hand om hälsan, understryker han.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background