5 saker du ALDRIG får göra när du går på diet

Det är faktiskt inte alltid bra att träna så hårt man kan …

Träningsutrustning.

1. Hoppa över vissa matgrupper

Om du överväger att utesluta vissa bestämda matvaror från din kost, kan det innebära att du gör det svårt för dig själv. Det som ofta händer är att man blir ännu mer sugen på det "förbjudna" och plötsligt äter man mer än någonsin.

2. Ignorera din hunger

Det kan säkert vara så att dina väninnor kan överleva på salladsblad till lunch, men det betyder inte att du kan det. Och knorrar magen så är det för att den vill ha mat. Det enda rätta är därför att äta. Om du inte vill överäta senare på dagen.

3. Gör allt på en gång

Det är svårt att vara tålmodig när man gärna vill gå ner i vikt, och därför är det frestande att göra allt på en gång. Träna varje dag, cykla till jobbet, äta fettsnål mat och tacka nej till fredagsfika. Om och om igen. Det är alldeles för ambitiöst för det kan ta tid att få nya vanor. Att börja med små steg är mycket mer hållbart på lång sikt.

Vill du prova en diet utan förbud och som inte kräver att du räknar kalorier? Kolla då in 8-timmars-dieten här

4. Offra sömn för träning

Visst är det så att man får mer energi av att träna, och att det i vissa hänseenden kan vara en god investering, men lider man av sömnbrist är sömnen viktigare om man vill gå ner i vikt.

5. Välj träningsform efter störst kaloriförbränning

Det är inte någon hemlighet att man förbränner fler kalorier vid löpning än vid yoga, men om du hatar löpning så är sannolikheten stor att man aldrig kommer iväg. Och då är det förstås bättre att göra yoga. Den bästa träningen är nämligen den som blir av.

LÄS OCKSÅ: Pulverkur – är det verkligen effektivt för viktminskning?