Bästa trosorna till träningen

Det spelar faktiskt roll vilka trosor du tränar i. Väljer du fel kan de irritera och distrahera dig under träningen och även ge infektioner och bakterier i underlivet.

Kvinna tränar på gymmet.

Vilka trosor är bäst att träna i?

Det korta svaret är natur­ligtvis de som du trivs bäst i. Ändå är det inte helt oviktigt vad du har på dig under dina träningstights när du svettas och satsar hårt på träningen. För det syftet behöver du underkläder som andas, som sitter bra och inte irriterar under tiden. Risken finns också att du utsätter dig för oönskade bakterier och infektioner om du väljer fel trosor till din träning. Här kan du läsa mer om hur du väljer rätt träningstrosor.

LÄS OCKSA: Löpartights – så här väljer du rätt

Ja och absolut nej när det gäller träningstrosor

Vi rekommenderar att du investerar i riktiga sporttrosor som är smidiga och andas. Föredrar du vanliga trosor är det vissa speciella som fungerar bra och några du absolut bör undvika.

1. G-string är no-no

Trosorna kan föra bakterier framåt när du rör dig och det ökar risken för urinvägsinfektion.

2. Skippa gamla trosor

Om underkläderna är slitna kan resåren tränga igenom och det kan leda till kontakteksem. Detsamma gäller om modellen som denna har en spetskant.

3. Välj rätt modell

Välj en modell som sitter bra, gärna en hipstermodell så att trosorna inte kryper upp när du tränar.

4. Undvik silke och spets

Båda materialen suger till sig fukt och ökar risken för infektioner. Välj istället trosor som är gjorda i bomull, eller ännu hellre elastan som utöver att absorbera svett låter huden andas.

LÄS OCKSÅ: Menstrosor – lär dig mer om dem här