6 hälsoappar till din iPhone

Här får du 6 förslag på appar, som hjälper dig att få en stark kropp, hålla kolla på din löpträning eller bli väckt när det passar din sömnfas. Vilken är din favorit?

Apps gör inte bara livet roligare – utan även sundare.

Det finns nästan inga gränser för vad applikationerna till den nya generationens telefoner kan hjälpa dig med när det gäller träning och hälsosamma vanor. Här får du 6 förslag på appar som kan ge dig inspiration i en aktiv vardag.

LÄS OCKSÅ:5 populära träningsappar

Instant heart rate

Forskare har utvecklat en ny app för att mäta förmaksflimmer. Du håller bara fingret över din iPhones kamera och blixt. Det avläser blodgenomströmningen och avslöjar om din hjärtrytm är instabil.

Hämta Instant heart rate här.

LÄS OCKSÅ: En stegräknare får dig att gå 1,5 km mer – varje dag!

Sleep Cycle

Sleep Cycle är till för dig som har svårt för att vakna på morgonen. Om du startar programmet och låter telefonen ligga i sängen registrerar den när du under de sista 30 minuterna av din nattsömn rör på dig. Alarmet piper den tidpunkt när du rör dig mest och har lättast för att vakna. En del forskare anser dock att mobilen inte hör hemma i sovrummet pga strålningsfaran.

Hämta Sleep Cycle här.

Lifesum

Lifesum ger dig möjlighet att på ett enkelt sätt registrera allt du äter och dricker varje dag. Appen räknar ut hur många kalorier och hur många gram protein, kolhydrater och fett du har fått i dig. Du kan också få förslag på hur många kalorier du ska äta för att gå ner i vikt eller hålla vikten.

Hämta Lifesum här.

Simply Yoga

Appen innehåller allt du behöver för ett bra yogapass, och du kan välja mellan program på 20, 40 eller 60 minuter. En röst guidar dig genom hela programmet och små filmer visar dig hur du gör varje övning.

Hämta Simply Yoga här.

Interval Timer

Denna appen är perfekt om du vill hålla koll på dina intervaller eller t ex hålla en ställning i 6 x 30 sekunder. Du kan ställa in timern på att både hålla koll på tid och antal repetitioner. Appen kan signalera med ljud och färger, när du ska träna och när du ska vila.

Hämta Interval Timer App här.

Runkeeper

En riktig klassisker i sammanhanget. Här mäter du din runda, håller koll på din kilometertid och får hjälp med träningsupplägg. Finns som både gratis- och betalversion där den senare ger dig tillgång till djupare statistik kring dina träningsvanor och fler träningsprogram.

Hämta Runkeeper här.