Det är mobility

Älskar du crossfit men känner att du blivit lite stel av den tuffa träningen? Då kan mobility hjälpa dig – en hybrid mellan yoga och crossfit, som dessutom gör dig bättre på din favoritsport.

När CrossFit såg dagens ljus i San Francisco 2005 blev det snart tydligt att utövarna – både atleter amatörer – lätt fick skador och kände sig ömma och stela. Man såg även att 98 procent av alla dessa skador och problem kunde förebyggas med större kunskap kring kroppen, rörelse och smidighet.

Med detta och crossfit som bakgrund utvecklade fysioterapeuten Kelly Starrett ett mobility-pass 2008, som långsamt spred sig först i USA och senare i Europa. Mobility är således en direkt avknoppning från crossfit.

Mobility är enligt Kelly Starrett den ultimata träningen för att lindra smärtor, förebygga skador och optimera fysiska prestationer.

Mobility är precis som crossfit ett amerikanskt koncept som har spridit sig till olika träningsanläggningar över hela Norden.

Yoga är bra för både kropp och själ. Här är yogaövningar på video och en guide till de bästa yogaprylarna.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background