Det är mobility

Älskar du crossfit men känner att du blivit lite stel av den tuffa träningen? Då kan mobility hjälpa dig – en hybrid mellan yoga och crossfit, som dessutom gör dig bättre på din favoritsport.

10 september 2014 av I FORM

När CrossFit såg dagens ljus i San Francisco 2005 blev det snart tydligt att utövarna – både atleter amatörer – lätt fick skador och kände sig ömma och stela. Man såg även att 98 procent av alla dessa skador och problem kunde förebyggas med större kunskap kring kroppen, rörelse och smidighet.

Med detta och crossfit som bakgrund utvecklade fysioterapeuten Kelly Starrett ett mobility-pass 2008, som långsamt spred sig först i USA och senare i Europa. Mobility är således en direkt avknoppning från crossfit.

Mobility är enligt Kelly Starrett den ultimata träningen för att lindra smärtor, förebygga skador och optimera fysiska prestationer.

Mobility är precis som crossfit ett amerikanskt koncept som har spridit sig till olika träningsanläggningar över hela Norden.

I FORM rekommenderar

Återigen står träningskläder på mångas önskelistor till jul. Ett snyggt, feminint träningsset kan öka din träningsmotivation och göra dig tillfreds när du tränar. När du prenumererar på I FORM får du just nu ett läckert yogaset som består av härliga tights i uppstramande kvalitet och en mjuk och fin yogatröja med öppen rygg. Oavsett om det är till dig själv eller någon du håller kär, kan du nu få yogasetet samt fyra nummer av I FORM för endast 149 kr + porto.

Ja tack, visa mig erbjudandet. 

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar