4 tips som håller huden ung och spänstig

Mannen bakom filmstjärnornas hudvårdsprodukter, Ole Henriksen, vet hur man håller sig ung. I FORM bad om hans bästa tips.

1. Visa din inre utstrålning

Le mot dig själv - och le mot din omgivning! Det är mitt bästa skönhetstips. Leenden knyter ihop oss människor och alla ser bra ut när de ler. Mitt leende är min personliga plastikkirurg.

Därför: Använd leendet, och besök tandläkaren regelbundet för att hålla tänderna välvårdade och fina. Ett stabilt blodsocker hjälper också din inre utstrålning att komma fram. Ät en ordentlig frukost, med till exempel havregryn med loinfrön och blåbär.

2. Använd kroppen och håll den aktiv

Det räcker inte med att gå, det behövs mer aktivitet och muskelträning för att hålla kroppen stark och smidig år efter år. Hitta den motionsform som passar dig!
TEST: Vilken motionsform passar dig bäst?

ole henriksen 60 - hulahop

Själv tycker jag att det är roligt att träna gymnastik med till exempel rockring och dansa till bra rytmer. Giorgio Armani började träna först när han var runt 50 så det är aldrig för sent, det är bara att sätta igång.

Rocka midjan smal precis som Ole.

3. Ta hand om ditt ansikte: Rengör huden morgon och kväll

Även mycket maskulina stjärnor som Hugh Jackman, Mark Wahlberg och Jack Nicholson har fått upp ögonen för att våda sin hud. Men det ska vara enkelt och får inte ta tid, därför älskar de min ”on the go cleanser” och ”walnut complexion scrub”, som förutom en bättre hud gör det lättare att raka sig. Skydda också huden mot solen med faktor 15+.

4. Planera din tid för att undvika stress

Planera hela den kommande veckan på söndag kväll. Här tänker jag både profesionellt och personligt.

Avvsätt tid för motion, pojk- eller flickvännen, barnen - men också egentid då du till exempel myser med en god bok.

För mig innebär planeringen att jag känner mig avslappnad även om jag arbetar hårt eftersom jag sätter av tid för sådant som betyder något för mig.

Newsletter background