Gå ner i vikt i takt med din cykel

Din aptit och förmåga att få utdelning av träning påverkas av var i menstruationscykeln du befinner dig, visar forskning. Lär dig att anpassa din kost och träning utifrån din cykel, då har du större chans att få resultat av dina ansträngningar.

Vill du gå ner i vikt? Läs om olika metoder här >
SÅ HÄR GÖR DU:

Under själva menstruationen
(ca dag 1-4):

Skär ner ca 400 kcal av ditt dagliga behov och utöva motion som rask gång eller transportcykling. Inta normala mängder proteiner (15 % av den dagliga energin).

Direkt efter menstruation och fram till ägglossning
(ca dag 5-15):

Skär 800 kcal av ditt dagliga behov och träna styrketräning. Fortsätt med lätt fysisk aktivitet. Öka proteinintaget (till 25 % av den dagliga energin) på bekostnad av några kolhydrater.

Efter ägglossning och fram till den premenstruella fasen
(ca dag 16-23):

Fortsätt den lätta motionen och kaloriunderskottet, men minska eventuellt lite på styrketräningen. Skär ner lite på proteinerna (20 % av den dagliga energin).

I den premenstruella fasen
(ca dag 24-28):

Minska ditt dagliga kaloriintag med upp till 200 kcal. Intensifiera din konditionsträning och fortsätt styrketräningen med lägre belastning. Ät normala mängder proteiner (15 % av den dagliga energin).

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background