Vilken app ska du springa med när Endomondo stänger ner?

Vid årsskiftet stänger träningsappen Endomondo. Vi har valt ut tre bra appar som du kan använda istället.

Kvinna springer med telefon på armen

Trofast har den följt med på alla dina löprundor, men snart är det slut. Den 31 december försvinner Endomondo-appen från alla app-butiker och du kommer inte längre kunna få support-hjälp. I slutet av mars stänger appen ner helt och din data raderas.

Vilken app ska du ladda ner och springa med istället? Vi har hittat tre bra alternativ:

Strava

Blir du motiverad av att jämföra dig med andra? Då ska du ladda ner Strava. Den populära appen är mer än bara en träningsplattform – den är en social mediaplattform för träningsentusiaster.

Med Strava kan du bl a följa med i hur snabbt andra springer på samma sträckor som du. Du kan lajka och kommentera andras prestationer och anmäla dig till klibbar där ni utmanar varandra.

Appen kan inte bara förvandla din telefon till en sofistikerad aktivitetsklocka. Den har massor av smarta funktioner – du kan dyka ner i data från din löpturer och mycket mer.

Strava är gratis, men en del av funktionerna kräver att du köper ett abonnemang.

LÄS OCKSA: Bästa träningsapparna

Runkeeper

Har du inget behov av att jämföra dina prestationer med andra? Då är populära runkeeper ett bra val.

Appen är enkel att använda och påminner i uppbyggnaden om Endomondo. Den är därför ett bra alternativ. Du kan sätta upp personliga mål, hålla koll på din utveckling och mycket mer. Många användare tycker särskilt mycket om den motiverande röstvägledningen.

Runkeeper är gratis, men det finns extra funktioner som du kan köpa till.

Nike Run Club

Tredje och sista tipset från oss är löpar-appen från Nike. Den är också en favorit bland löpare och får höga betyg i användarrekommendationer.

Nike Run Club är lätt att navigera i och har massor av motiverande funktioner. I appen kan du bland annat välja bland flera olika guidade löpturer. Tycker du bäst om kosta, avslappnande turer, utmanande terränglopp eller en långtur på 10 km? Här finns allt.

Med Nike’s löpapp får du inte bara flera funktioner som du känner igen från Endomondo - du blir också en del av ett brand-universum.

Appen är gratis men om du köper ett abonnemang får du fler funktioner.

LÄS OCKSA: Vilka funktioner har ett aktivitetsarmband?