Vinterlöpning - så springer du i djupsnö

Vinterlöpning i djupsnö är perfekt! Bland annat tvingar snön dig att aktivt dra foten upp mot rumpan.

Perfekt för vinterlöpning!

© iStock

Därmed aktiveras de bakre lårmusklerna och höftböjarna i högre grad under vinterlöpning än när du löper som vanligt. Starkare muskler ger ett kraftfullare steg och samtidigt förebyggs skador, eftersom svaga lår och höftböjare är en vanlig skadeorsak hos löpare.

Vinterlöpning i djupsnö - löpstil

Vid vinterlöpning i djupsnö ska du ta korta steg och fokusera på att dra upp foten under dig i stället för att bryta fram genom snön. Fötterna ska pendla upp och ner. Undvik att böja höften och luta dig framåt. Spänn istället bålmusklerna, håll dig upprätt och pendla kraftigt med armarna i takt med benen.

Vinterlöpning i djupsnö - den här utrustningen behöver du

Vattenavvisande överdragsbyxor eller tajts som skyddar bra vid underbenen är praktiskt att ha på vid vinterlöpning i djupsnö. Ett par vinterlöpskor som skyddar fötterna mot snön är också bra om temperaturen sjunker under noll. En så kallad gaiter (damask) som skyddar vristerna från snö och kyla kan också behövas.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background