Hur bör jag äta före ett aerobicspass?

Jag tränar aerobics 2-3 gånger i veckan men känner mig ofta tung och uppjäst. Vad och när är det bäst att äta före ett träningspass?

Efter en större måltid är det inte ovanligt att man känner sig tung och uppjäst och därför bör du äta flera mindre måltider de dagar du tränar. Börja med en bastant frukost och ät ett litet mellanmål på förmiddagen så att lunchen inte behöver vara så stor. Är du hungrig precis före träningen så ta en banan.

Kaffe kan också ge anledning till uppjästhet. På morgonen är magen platt och fin men längre fram på dagen tar den allt större plats. Det behöver inte bero på mat utan snarare på kaffet som låter tarmarna slappna av så att magen sväller.
Salviablad är också bra för matsmältning och uppjäst mage. Smula 3-4 salviablad och tugga dem noga eller blanda dem i t ex en pastasallad. De verkar i regel snabbt.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background