Ballet cardio ger dig tonad kropp

Vill du ha en ”ballerinakropp” kan du inte undvika baletträning. Därför har innovativa lärare tagit fram lektioner som bygger på balettövningar i kombination med styrka och cirkelträning.

De nya balettinspirerade lektionerna – som cardio barre och cardio ballet – fokuserar på att forma kroppen som en dansare, utan att man måste känna till alla de tekniska termerna från baletten. Idéerna kommer från Hollywood, men danspassen är på väg till Europa.

Så går det till

I cardio barre och cardio ballet tränar man smidighet, styrka och kondition genom att blanda de grundläggande stegen från baletten i till exempel övningar vid barren, med koreografi som får din puls att gå upp. Danspassen är särskilt bra om du vill stärka kärnmusklerna – det vill säga rygg och mage – samt tona musklerna i ben och armar.

Det får du ut av det

Resultatet är en tonad kropp, upprätt hållning och en stark kroppskärna. Fokus ligger på att forma kroppen snarare än på dansglädje.

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background