Bli smal med zumba

Zumba är mer än ren livslust. När du dansar med massor av energi i rörelserna kombinerar du nöjet med riktigt bra träning för både styrka och kondition.

Dansa Zumba och förbränn massor av kalorier!

Du får en platt mage

Alla svängiga höft- och skakrörelser som ingår i ett zumbapass aktiverar de inre magmusklerna och spänner dem. Mag- och ländmusklerna tränas därmed effektivt. Det är de muskler som utgör våra korsettmuskler. Ju starkare de är, desto bättre kroppshållning får du och desto bättre är din inre muskulatur på att hålla magen ordentligt på plats. Utöver det stärks både ben och rumpa.

Du förbränner fett

Du förbränner mellan 400 och 600 kcal på en timme, det gäller alltså om du kan följa med i instruktörens koreografi och inte står stilla och glor det mesta av tiden. Om du inte släpper loss under passet eller har svårt att hänga med i stegen, ska du räkna med att din förbränning är väsentligt lägre (200–300 kcal). Öva dig i några av stegen på nästa uppslag, så att du får grunderna på plats.

Du tränar din kondition

Zumba är bra konditionsträning, om du ger allt och om instruktören ser till att passet med hjälp av rätt koreografi sätter fart på pulsen. Eftersom instruktören själv bestämmer vad som ska dansas, kan du faktiskt uppleva att passet blir mer präglat av sensuella rörelser som utförs i ett långsammare tempo. Välj zumbapass efter ditt behov.