Hantering och skydd av personuppgifter

Här kan du läsa om hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter.

Iform.se är en webbplats som ägs och utvecklas av koncernen Bonnier Publications. Därför är det Bonnier Publications som har ansvar för att inhämta, använda och skydda de personuppgifter som du uppger när du besöker någon av våra webbplatser.

Följande förklaring om skydd av personuppgifter gäller uppgifter som inhämtas av Bonnier Publications både via webbplatserna och offline.

Nyhetsbrev

När du upprättar en profil blir du automatiskt prenumerant på nyhetsbrev från iform.se. Om du redan är prenumerant kommer du inte att få nyhetsbreven två gånger.

Dina personuppgifter

På vissa av våra webbsidor och i applikationer ber vi dig att ange personuppgifter som till exempel e-postadress, namn, postadress, adress till ditt arbete eller telefonnummer. Vi efterfrågar eventuellt också demografiska uppgifter såsom postnummer, ålder, kön, preferenser, intressen, eller anna information som ger dig största möjliga utbyte av våra webbplatser.

För att få tillgång till vissa av Bonnier Publications tjänster blir du dessutom ombedd att logga in med en e-postadress samt ett lösenord.

Analysverktyg

Vi kan samla data om din användning av Bonnier Publications webbplatser och -tjänster. Vi kan exempelvis använda analysverktyg till våra webbplatser för att hämta information från din webbläsare, ifrån vilken webbplats du kom, vilken sökmotor och sökord du använde för att hitta vår webbplats, samt vilka sidor du besöker hos oss, tilläggsprogram i din webbläsare samt dess bredd och höjd.

Vi kan också använda teknik, som exempelvis cookies, för att hämta information om de sidor du besöker, vilka länkar du klickar på samt andra handlingar du utför som rör våra webbplatser och -tjänster.

När du får nyhetsbrev från Bonnier Publications använder vi eventuellt olika mätverktyg, anpassade länkar eller liknande teknik, för att ta reda på om det aktuella e-brevet blir öppnat, samt vilka länkar du klickar på. Detta för att du framöver ska kunna få intresseanpassad e-post eller annan information från oss.

Information som kommer via tjänster från koncernen Bonnier Publications kan eventuellt komma att kombineras med information från andra tjänster inom koncernen för att du ska få en mer enhetlig och personlig upplevelse i din kontakt med oss.

Vi kombinerar eventuellt insamlade uppgifter med information från andra företag. Till exempel kan vi eventuellt använda tjänster från andra företag för att få möjlighet att kartlägga ett överordnat geografiskt område baserat på din IP-adress. Detta för att vissa tjänster ska kunna anpassas till ett specifikt geografiskt område.

Användning av dina personuppgifter

Koncernen Bonnier Publications sparar och använder dina personuppgifter för att driva och förbättra webbplatserna och –tjänsterna. Denna användning kan omfatta saker som att säkra en effektivare kundservice, att förbättra webbplatserna eller för att göra tjänsterna mer användarvänliga genom att du exempelvis slipper uppge samma uppgifter flera gånger.

Användningen omfattar också undersökningar och analyser som syftar till att förbättra våra produkter, tjänster och tekniker, samt visning av innehåll och annonsering som är anpassat efter dina intressen.

Vi använder också dina personuppgifter för att kommunicera med dig. Vi skickar eventuellt vissa nödvändiga servicemeddelande, som till exempel välkomsthälsningar, betalningspåminnelser, upplysningar om tekniska problem eller ändringar samt säkerhetsmeddelanden.

Spridning av dina personuppgifter

Utöver de förhållanden som är beskrivna här, sprider vi inte dina personuppgifter utanför koncernen Bonnier Publications och dess dotterbolag utan din tillåtelse.

Skydd av dina personuppgifter

Koncernen Bonnier Publications skyddar dina personuppgifter. Vi använder flera olika former av säkerhetsteknik och tillvägagångssätt för att skydda dina personuppgifter mot oönskad åtkomst, användning eller visning.

Om det behövs ett lösenord för att skydda dina konton och personliga uppgifter är det ditt eget ansvar att hålla det lösenordet hemligt. Dela inte ut den sortens information till andra. Om du delar dator med någon annan ska du alltid logga ut innan du lämnar en webbplats eller –tjänst. Detta ska du göra för att skydda dina uppgifter så att nästa användare inte får tillgång till dem.

Ändringar i förklaringen om skydd av personuppgifter

Vi uppdaterar regelbundet denna förklaring om skydd av personuppgifter så att den motsvarar de ändringar vi gör gällande våra tjänster samt den feedback vi får från våra kunder.

Om det görs viktiga förändringar i denna förklaring, eller på det sätt som Bonnier Publications använder dina personuppgifter, underrättar vi dig. Detta genom att antingen tydligt offentliggöra ett meddelande om ändringarna, innan de tas i bruk, eller genom att skicka ett meddelande direkt till dig.

Vi rekommenderar att du regelbundet läser igenom förklaringen för att hålla dig informerad om hur Bonnier Publications skyddar dina personuppgifter.

Kontaktuppgifter

Koncernen Bonnier Publications tar gärna emot dina kommentarer till denna förklaring om skydd av personuppgifter. Om du har frågor är du välkommen att kontakta oss på seifo@bonnier.dk.