Hemgjord pressgurka med lagerblad

2 timmar
54 kcal

Recept på en supergod pressgurka. Kan ätas redan efter ett par timmar, men smakar ännu bättre dagen efter.

pressgurka

PRESSGURKA – När du använder havssalt förstärker du sprödheten i grönsakerna.

© wichmann+bendtsen

Hemgjord pressgurka med lagerblad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 DL

  • ¾ gurkor
  • Havssalt
  • pepparkorn
  • lagerblad

Lag:

  • 1¼ dl ättika
  • ½ dl vatten
  • ½ dl socker

Så här gör du:

  • Skjær agurkene i tynne skiver. Enten med en skarp kniv eller på et mandolinjern.
  • Fordel dem på kjøkkenpapir, og dryss salt over.
  • Kok opp eddik, vann og sukker slik at sukkeret smelter. Avkjøl laken.
  • Klapp agurkskivene med kjøkkenpapiret, og hell dem i et glass med pepperkorn og laurbærblader. Hell den avkjølte laken over agurkene til den dekker dem helt, og la det stå og trekke i kjøleskapet.

TIPS: Tillsätter du ingefära får gurkorna en asiatisk tvist, medan chili eller lime ger en fräschör och dill smakar som förr i tiden.

I FORM 13/2023