Pizza med mycket protein och fibrer

110 minuter
1762 kcal

Du kan inte undvika kalorierna, men den här pizzan ger dig även massor av fibrer och protein. Perfekt efter ett träningspass.

Fiberrik pizza med kycklingstrimlor, sojabönor, majs och riven mozzarella.

FIBER­RIK PIZZA – med kycklingstrimlor, sojabönor, majs och riven mozzarella.

© Thomas Dahl

Hemlagad pizza med kyckling och sojabönor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 hel pizza

Fullkorns­pizzabotten

  • 20 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 350 g grahamsmjöl
  • 150 g vetemjöl
  • 2 tsk olivolja

Tomatsås

  • 4 dl krossade tomater
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 msk torkade provencalska kryddor
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peppar

Fyllning

  • 200 g riven mozzarella
  • 100 g majs
  • 100 g finstrimlad lök
  • 100 g kokta sojabönor
  • 300 g kycklingfilé
  • färsk oregano

Så här gör du

Fullkornspizzabotten:

  • Blanda fingerljummet vatten med jäst, socker och olivolja.
  • Blanda i mjöl efter att jästen är upplöst. Knåda degen ordentligt tills den blir blank och smidig, i ca 10 min.
  • Tillsätt salt och knåda degen i ytterligare 2–3 min.
  • Det underlättar självklart om du har en matberedare till det här jobbet.
  • Låt degen jäsa i en timme, och platta därefter ut den till en fin pizzabotten som är ca 2–3 mm tjock.

Tomatsås:

  • Blanda alla ingredienser i en mixer eller med en stavmixer tills såsen är slät och fin.

Fyll och grädda:

  • Bred ut tomatsåsen i ett jämnt lager på pizzabottnen.
  • Fördela därefter 4/5 av osten ovanpå tomatsåsen och därefter majs, lök och sojabönor.
  • Skär kycklingfilén i tunna strimlor, och lägg ut dem överst och strö till sist över det som är kvar av osten.
  • Baka pizzan mitt i ugnen i 225 grader i 15–20 min. (gärna i en bakplåt med små hål i).
  • Om du har en pizzasten kan du använda den.
  • Garnera pizzan med färsk oregano när den är färdigbakad i ugnen.