Nyttiga recept Pizza med ... Pizza med mycket protein och fibrer 110 minuter 1762 kcal Du kan inte undvika kalorierna, men den här pizzan ger dig även massor av fibrer och protein. Perfekt efter ett träningspass. Av Anders Kamark 15 september 2023 FIBERRIK PIZZA – med kycklingstrimlor, sojabönor, majs och riven mozzarella. © Thomas Dahl Hemlagad pizza med kyckling och sojabönor Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 hel pizza Fullkornspizzabotten 20 g jäst 2 dl vatten 2 tsk salt 1 tsk socker 350 g grahamsmjöl 150 g vetemjöl 2 tsk olivolja Tomatsås 4 dl krossade tomater 2 tsk paprikapulver 2 msk torkade provencalska kryddor 2 tsk salt 1 tsk peppar Fyllning 200 g riven mozzarella 100 g majs 100 g finstrimlad lök 100 g kokta sojabönor 300 g kycklingfilé färsk oregano Så här gör du Fullkornspizzabotten: Blanda fingerljummet vatten med jäst, socker och olivolja. Blanda i mjöl efter att jästen är upplöst. Knåda degen ordentligt tills den blir blank och smidig, i ca 10 min. Tillsätt salt och knåda degen i ytterligare 2–3 min. Det underlättar självklart om du har en matberedare till det här jobbet. Låt degen jäsa i en timme, och platta därefter ut den till en fin pizzabotten som är ca 2–3 mm tjock. Tomatsås: Blanda alla ingredienser i en mixer eller med en stavmixer tills såsen är slät och fin. Fyll och grädda: Bred ut tomatsåsen i ett jämnt lager på pizzabottnen. Fördela därefter 4/5 av osten ovanpå tomatsåsen och därefter majs, lök och sojabönor. Skär kycklingfilén i tunna strimlor, och lägg ut dem överst och strö till sist över det som är kvar av osten. Baka pizzan mitt i ugnen i 225 grader i 15–20 min. (gärna i en bakplåt med små hål i). Om du har en pizzasten kan du använda den. Garnera pizzan med färsk oregano när den är färdigbakad i ugnen. PizzaKyckling