Proteinpannkakor med grönt och jordnötsdipp

25 minuter
585 kcal

Kan du inte heller få nog av pannkakor? Ät pannkakorna till frukost, som mellanmål, som dessert eller direkt efter träning.

Proteinpannkakor med gröna tillbehör.

Proteinpannkakor med grönt och jordnötsdipp

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Pannkakssmet

  • 2 dl mandelmjöl*
  • 2 ägg
  • 1 dl keso
  • ½ tsk vaniljpulver
  • ½ tsk kardemumma
  • 1 nypa salt
  • ⅓ tsk bakpulver
  • ½ tsk kokosolja, till stekning

Grönt och dipp

  • 1 morot, skuren i stavar
  • ¼ mango, skuren i stavar
  • 7 små tomater
  • ½ fikon
  • 1 msk jordnötssmör

Så lagar du proteinpannkakor

  • Köp mandelmjöl i matbutiken eller gör ditt eget genom att mixa mandlar till mjöl.
  • Blanda alla ingre­dienserna tills du har en helt jämn smet.
  • Låt smeten vila i 5–10 minuter.
  • Värm en stekpanna och smält lite kokosolja att steka pann- kakorna i.
  • Häll en liten klick smet i pannan.
  • Stek pannkakan i ett par minuter, tills den börjar bubbla och är lätt gyllene på undersidan.
  • Vänd den och stek i en minut till.Upprepa tills smeten är slut.
  • Ät gärna pannkakorna efter träning med jordnötssmör, morots- och mangostavar, små tomater och fikon.

Få fler recept på goda och nyttiga pannkakor.

TIPS

Har du det stressigt kan du göra världens enklaste pannkakor genom att mosa 1 banan och blanda den med 2 ägg. Perfekt till frukost eller efter träning.