Pizzapannkakor med frukttopping

40 minuter
581 kcal

Det bästa av två världar ... Och så är det till och med nyttigt!

Pizzapannkakor.

Pizzapannkakor med frukttopping

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Hallon-chia-marmelad

  • 2 dl hallon, frysta går bra, men koka dem snabbt först
  • ½ tsk vaniljpulver
  • ½ dl vatten
  • 2 msk chiafrön
  • 1 msk akaciahonung

Pannkakssmet

  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk kvarg
  • 1 msk akaciahonung
  • 2 tsk chiafrön
  • 1½ dl bovetemjöl
  • ½ tsk vaniljpulver
  • ⅓ tsk kanel
  • 1 nypa salt
  • ⅓ tsk bakpulver
  • ⅓ tsk natron

Topping

  • 1 kiwi
  • ½ banan
  • 1 fikon
  • ½ dl blåbär
  • ½ passionsfrukt
  • 1 msk raw kokoschips

Så lagar du pizzapannkakor

  • Mosa hallon i en skål, tillsätt resten av ingredienserna till marmeladen och rör ihop.

  • Ställ kallt i en timme, så att chia­fröna kan suga upp vätskan.

  • Vispa ihop alla pannkaks-ingre­dienserna i en skål, tills du har en jämn smet. Låt smeten vila i 5–10 minuter.

  • Värm en panna och häll i en klick smet. Stek pannkakan i ett par minuter, tills den börjar bubbla och är lätt gyllene på undersidan.

  • Vänd den och stek i en minut till.Upprepa tills smeten är slut.

  • Servera pannkakorna med marmeladen och det du gillar på, t ex kiwi, banan, fikon, blåbär, passionsfrukt och kokoschips.

TIPS: Gör gärna en större portion av marmeladen och ät på t ex bröd. Ska förvaras kallt.