Sötpotatischips

554 kcal

Sötpotatisen finns snart i alla svenska kök. Här får du den i en spröd variant.

Sötpotatischips

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portion, cirka 100 g, till 3–4 personer

  • 4 sötpotatisar
  • 6 msk olivolja
  • 4 msk vatten
  • 1 tsk hackad vitlök
  • Saften från 1 lime
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk färsk rosmarin
  • Havssalt

Så gör du

  • Skär sötpotatisen i skivor på ett mandolinjärn.
  • Blanda olja, vatten och vitlök i en skål och doppa potatisskivorna i marinaden.
  • Fördela dem på en plåt täckt med bakplåtspapper och strö över lökpulver och rosmarin.
  • Baka chipsen i 125 grader i 50–60 minuter.

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background