Chokladcrunch med skyr

Dagens godaste start! Den här frukosten innehåller choklad men du kan äta den med gott samvete.

10 juli 2016 av I FORM

Müsli:

5 personer
2 dl rågflingor
1 tsk kokosolja
ⁱ⁄₅ tsk stevia
½ dl finhackad choklad (minst 70 %)
1 knivsudd färsk chili

Tillbehör:
50 g yoghurt (0,5 % fett)
100 g skyr

Så gör du

  • Rosta rågflingorna i kokosolja i 2-3 min, och strö på stevia.
  • Lägg i choklad och chili i pannan, och rör runt i 1 min.
  • Låt müslin svalna, och dela upp i fem portioner. Servera med skyr blandad med yoghurt.

Kvarg äts ofta till frukost – men den sunda surmjölksprodukten är faktiskt också perfekt som mellanmål och tillbehör till lunch och kvällsmat.

Så fungerar den:

  • Rågflingorna ger bränsle till hjärna och muskler i form av kolhydrater, medan fettet i kokosoljan och proteinet i skyren gör dig mätt länge.
  • Chili och mörk choklad innehåller phenylethylamin, som ger dig ett lyckorus och gör dig glad från morgonen och framåt.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar