Choklad-rågbullar med lakritsöl och hackade mandlar

Jo du läste rätt, både öl och choklad ingår i det här receptet som är maxat med sundhet.

25 november 2013 av I FORM

18 st

2,5 dl vatten
2,5 dl lakritsöl
25 g ekologisk jäst
2 msk maltsirap
2 msk kallpressad rapsolja
100 g rågkärnor
50 g sesamfrö
50 g linfrö
50 g solroskärnor
50 g pumpakärnor
300 g ölandsvete
300 g fint rågmjöl
1 msk havssalt
170 g hackad choklad, 70 %
300 g hackade mandlar

Så gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda vatten och öl och lös upp jästen. Tillsätt maltsirap och rapsolja.
  • Lägg i rågkärnor, sesamfrö, linfrö, solroskärnor och pumpakärnor.
  • Tillsätt mjöl och salt ihop med den grovhackade chokladen.
  • Låt degen vila i rumstemperatur med en fuktig handduk över i en timme.
  • Skala mandlarna och hacka dem.
  • Forma bullar, vänd dem i mandlarna och tryck dem platta.
  • Grädda i 175 grader i 40–20 minuter utan + 20 minuter med varmluft.

Galen i mandlar? Det är vi också. Men hur många mandlar kan man egentligen äta per dag? Få svaret här

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar