Choklad-rågbullar med lakritsöl och hackade mandlar

100 minuter
304 kcal

Jo du läste rätt, både öl och choklad ingår i det här receptet som är maxat med sundhet.

Choklad-rågbullar med lakritsöl och hackade mandlar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • ¼ dl vatten
  • ¼ dl lakritsöl
  • 2¾ g ekologisk jäst
  • ¼ msk maltsirap
  • ¼ msk kallpressad rapsolja
  • 11 g rågkärnor
  • 5½ g sesamfrö
  • 5½ g linfrö
  • 5½ g solroskärnor
  • 5½ g pumpakärnor
  • 33 g ölandsvete
  • 33 g fint rågmjöl
  • ¼ msk havssalt
  • 18 g hackad choklad, 70 %
  • 33 g hackade mandlar

Så gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda vatten och öl och lös upp jästen. Tillsätt maltsirap och rapsolja.
  • Lägg i rågkärnor, sesamfrö, linfrö, solroskärnor och pumpakärnor.
  • Tillsätt mjöl och salt ihop med den grovhackade chokladen.
  • Låt degen vila i rumstemperatur med en fuktig handduk över i en timme.
  • Skala mandlarna och hacka dem.
  • Forma bullar, vänd dem i mandlarna och tryck dem platta.
  • Grädda i 175 grader i 40–20 minuter utan + 20 minuter med varmluft.

Galen i mandlar? Det är vi också. Men hur många mandlar kan man egentligen äta per dag? Få svaret här