Choklad-rågbullar med lakritsöl och hackade mandlar

Jo du läste rätt, både öl och choklad ingår i det här receptet som är maxat med sundhet.

25 november 2013 av I FORM-redaktionen

Choklad-rågbullar med lakritsöl och hackade mandlar

18 st

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 40 minuter

Tid totalt: 100 minuter

INGREDIENSER

2,5 dl vatten

2,5 dl lakritsöl

25 g ekologisk jäst

2 msk maltsirap

2 msk kallpressad rapsolja

100 g rågkärnor

50 g sesamfrö

50 g linfrö

50 g solroskärnor

50 g pumpakärnor

300 g ölandsvete

300 g fint rågmjöl

1 msk havssalt

170 g hackad choklad, 70 %

300 g hackade mandlar

Så gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda vatten och öl och lös upp jästen. Tillsätt maltsirap och rapsolja.
  • Lägg i rågkärnor, sesamfrö, linfrö, solroskärnor och pumpakärnor.
  • Tillsätt mjöl och salt ihop med den grovhackade chokladen.
  • Låt degen vila i rumstemperatur med en fuktig handduk över i en timme.
  • Skala mandlarna och hacka dem.
  • Forma bullar, vänd dem i mandlarna och tryck dem platta.
  • Grädda i 175 grader i 40–20 minuter utan + 20 minuter med varmluft.

Galen i mandlar? Det är vi också. Men hur många mandlar kan man egentligen äta per dag? Få svaret här

näringsinnehåll per person

Energi: 304 kcal

Protein: 9,2 g

Fett: 16,2 g

Kolhydrat: 32,5 g

Kostfiber: 4,7 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar