Nyttiga recept Nyttiga snacks Choklad-rå... Choklad-rågbullar med lakritsöl och hackade mandlar 100 minuter 304 kcal Jo du läste rätt, både öl och choklad ingår i det här receptet som är maxat med sundhet. Av I FORM-redaktionen 24 november 2013 Choklad-rågbullar med lakritsöl och hackade mandlar Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 st ¼ dl vatten ¼ dl lakritsöl 2¾ g ekologisk jäst ¼ msk maltsirap ¼ msk kallpressad rapsolja 11 g rågkärnor 5½ g sesamfrö 5½ g linfrö 5½ g solroskärnor 5½ g pumpakärnor 33 g ölandsvete 33 g fint rågmjöl ¼ msk havssalt 18 g hackad choklad, 70 % 33 g hackade mandlar Så gör du Sätt ugnen på 175 grader. Blanda vatten och öl och lös upp jästen. Tillsätt maltsirap och rapsolja. Lägg i rågkärnor, sesamfrö, linfrö, solroskärnor och pumpakärnor. Tillsätt mjöl och salt ihop med den grovhackade chokladen. Låt degen vila i rumstemperatur med en fuktig handduk över i en timme. Skala mandlarna och hacka dem. Forma bullar, vänd dem i mandlarna och tryck dem platta. Grädda i 175 grader i 40–20 minuter utan + 20 minuter med varmluft. Galen i mandlar? Det är vi också. Men hur många mandlar kan man egentligen äta per dag? Få svaret här Mandlar